Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 30 Dec 2020 20:31

Op 29 december is Ries IJsselmuiden overleden. Ries is vele jaren binnen de Boerhaavegroep actief geweest. In eerste instantie als leiding en daarna als penningmeester van de stichting. Ook bij de bouw van ons clubhuis heeft Ries een zeer belangrijke rol gespeeld.

Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor onze vereniging betekend heeft.

Ons medeleven gaat uit naar de familie van Ries. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Lees meer:


Kringloop Herenstraat 63 sponsort nieuwe tenten

Geplaatst door Edwin Koster op Saturday 23 Nov 2019 16:35

Op zaterdag 16 november namen de kabouters van Scouting Boerhaavegroep Voorhout een prachtige cheque van Stichting Kringloop Herenstraat 63 in ontvangst. Gerda Steekers en Winny Otte overhandigden namens de Voorhoutse kringloop deze zaterdagochtend een cheque van 3000 euro. Met dit geld kan de scouting nieuwe materialen aanschaffen voor de jeugdleden. 

Lees meer: Kringloop Herenstraat 63 sponsort nieuwe tenten


Boerhaavegroep bouwt megadoolhof voor RTL 4 programma

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 14 Oct 2019 20:36

Op woensdag 17 oktober wordt om 21:30 uur de laatste aflevering uitgezonden van het spelprogramma ‘Je Kent Me Toch Schat?’. Speciaal voor het finale spel heeft de Scouting Boerhaavegroep een megadoolhof gebouwd in het Belgische Ordingen. De opnames waren begin juli en de uitzendingen zijn 4 september gestart in en bij een prachtig kasteel. De presentatie is in handen van Robert ten Brink en Vivienne van den Assem.

Lees meer: Boerhaavegroep bouwt megadoolhof voor RTL 4 programma


Bloembollenactie 2019

Geplaatst door Edwin Koster op Tuesday 24 Sep 2019 20:04

Ook dit jaar verkopen we weer bloembollen. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur gaan de jeugdleden langs de deuren van Voorhout en verkopen zij met veel plezier krokussen, tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

Zo vlak voor de winter een perfect moment om de bollen te planten. Zo heeft u uw tuin klaar voor het voorjaar en draagt u daarnaast bij aan het voortbestaan van onze vereniging.

De zakjes bloembollen kosten 3 euro per stuk en 4 zakjes voor 10 euro. Keuze uit krokussen, tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

Ook is het mogelijk om bloembollen vooraf te bestellen

Lees meer: Bloembollenactie 2019


Verkenners helpen wereldberoemde DJ

Geplaatst door Edwin Koster op Thursday 19 Sep 2019 11:09

Op zaterdag 17 augustus 2019 zijn de verkenners afgereisd naar Mook om niemand minder dan Beukende Bert, ’s werelds grootste DJ, te helpen. Beukende Bert deed namelijk tijdens zijn Worldtour Mook aan, maar daar werd helaas zijn hele muziekcollectie gestolen door aliens. Beukende Bert moest zijn Worldtour cancelen en liet de verkenners invliegen om de muziekcollectie boven water te krijgen.

Lees meer: Verkenners helpen wereldberoemde DJ


Time to get Groovy

Geplaatst door Edwin Koster op Wednesday 28 Aug 2019 22:15

Groovy? Je denkt misschien; wat is dat nou weer? Kijk maar naar de padvindsters van
Boerhaave en dan snap je het meteen. Het is namelijk een levensstijl. Het is chillen in je
hangmat. Het is zwemmen in de rivier. Het is je longen uit je lijf zingen. Dat is allemaal
Groovy.

Lees meer: Time to get Groovy


Bevers op Kabouterkamp

Geplaatst door Nanouk Bel op Sunday 25 Aug 2019 17:19

Huh, de Bevers zijn toch helemaal geen Kabouters?! Niets bleek minder waar tijdens het zomerkamp van 20 tot en met 23 juli 2019. Zaterdag t/m dinsdag, een dagje langer en nog wat spannender. De Bevers zijn uitgenodigd voor een Kabouterfeest in Zoetermeer, omdat wij zo goed zijn voor de natuur. Daar ontmoeten we Kabouter Woepsie. Wat blijkt? Hij is de sleutel van zijn paddenstoel kwijt! De Bevers willen natuurlijk helpen zoeken! Om in Kabouterland te kunnen zoeken, moeten zij ware Kabouters worden… Hoe is dat gegaan?

Lees meer: Bevers op KabouterkampGroepsactiviteit Op. Hete Kolen

Geplaatst door Nanouk Bel op Monday 20 May 2019 21:55

Zaterdag 18 mei reisden de scouts af naar de Duindamseweg in Noordwijk om de mijnbouwers onder leiding van Sil Vermunt te helpen. De mijnbouwers verzetten zich tegen het wanbeleid van de directrice en willen de mijn overkopen. Van Sil Vermunt had de Boerhaavegroep een brief ontvangen waarin hij de situatie uitlegde en ons om hulp vroeg.

Lees meer: Groepsactiviteit Op. Hete Kolen


Opkomstplanning gehackt

Geplaatst door Eric Koster op Sunday 6 Jan 2019 21:06

Zaterdag 5 januari was de eerste opkomst van 2019 voor de scouts van de Boerhaavegroep in Voorhout. Maar er was gelijk een probleem: de opkomstplanningen voor 2019 waren gehackt! De scouts konden alleen het wachtwoord voor de opkomstplanningen terugkrijgen als ze veel losgeld zouden betalen. Hoe moet dit nou verder?

Lees meer: Opkomstplanning gehackt