Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Scouting Boerhaavegroep Voorhout start weer op

Vanaf afgelopen weekend starten veel Scoutinggroepen hun fysieke bijeenkomsten weer op. Ook bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout zijn we blij dat onze opkomsten weer kunnen beginnen. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Zaterdag 9 mei kwamen de jeugdleden weer naar scouting voor allerlei spellen die mogelijk zijn met de aangepaste richtlijnen.

Beweging voor kinderen en jongeren
Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Strenge richtlijnen
Uiteraard houden wij bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout ons tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar de Boerhaavegroep heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan.

Verschillende opkomsten
Zo hebben de jongere groepen, onder de twaalf jaar, allerlei spelletjes gedaan. Aangezien het mooi weer was afgelopen zaterdag, is er veel met water gespeeld. Ook een potje slagbal was geliefd bij de Welpen, jongens van 8 t/m 11 jaar. Creativiteit kwam aan bod bij de Padvindsters, meiden van 11 t/m 15 jaar, tijdens het schilderen. We konden niet met zijn allen aan één kunstwerk bouwen, maar door allemaal een stukje te maken is het toch een mooi geheel geworden!

Geschreven door Nanouk Bel op Friday May 15, 2020

Permalink -

« De Bevers ontvangen de IJsprijs tijdens kamp - Verkoop scoutingloten dit jaar online »