Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Kabouters

Algemeen

Kabouters_takkenhutWelkom bij de speltak voor stoere meiden van 7 t/m 11 jaar. Elke zaterdag hebben wij een spetterende opkomst die duurt van 11:00 tot 13:00 uur. Tijdens deze opkomsten zijn we zo veel mogelijk buiten. In en met de natuur spelen is natuurlijk écht scouting. Als het wat minder mooi weer is gaan we bijvoorbeeld koken, knutselen, of een andere leuke binnenactiviteit! Gezellig kletsen en spelen met meiden onder elkaar is sowieso elke week een groot onderdeel van de opkomst.

Naast de gewone opkomsten, hebben we ook nog een aantal (weekend)kampen en regionale activiteiten per jaar.

Kampen

Kabouters_Zomerkamp2015Ongeveer twee keer per jaar organiseert de leiding een weekendkamp. Tijdens het weekendkamp ga je veel leuke dingen doen zoals: gezellig met elkaar eten, zwemmen, film kijken, spelletjes doen, keten in de slaapzaal en een spetterend nachtspel! De weekendkampen draaien om een themaverhaal heen en de activiteiten hebben daar altijd mee te maken. Zo is Miss Hood een keer langs gekomen bij de kabouters om arme mensen te helpen met elkaar.

Maar het hoogtepunt van het jaar is altijd het zomerkamp! Daar slapen we de hele week in een ander clubhuis. Meestal in de omgeving en niet verder dan een uur rijden met de auto. Elk jaar heeft het zomerkamp een ander thema, bijvoorbeeld piraten, indianen of prinsessenkamp. Een dagje naar het dorp om lekker te shoppen, een dagje uit, een beautydag, zwemmen, een hike (speurtocht) lopen, een nachtspel, 's avonds keten in de slaapzaal... Het gebeurt allemaal op zomerkamp: dit wordt de leukste vakantieweek van het jaar!

Regionale activiteiten

De Boerhaavegroep valt onder de regio Hollands Midden van Scouting Nederland. Zij organiseren voor de kabouters en welpen twee keer per jaar een activiteit. Met andere scoutinggroepen uit de regio wordt de groep en worden de spellen groter en (nog) leuker! Eens per jaar wordt een avondspel georganiseerd en eens per jaar een 24-uurs weekendkamp. De eerste kennismaking met slapen in een tent bij scouting. Elke scoutinggroep in de regio verzorgt een onderdeel van de activiteit, waardoor er vaak allerlei geknutselde voorwerpen aanwezig zijn en verrassende spellen worden bedacht.

De altijd enthousiaste leiding verzinnen de activiteiten en thema's bij de opkomsten en kampen, zodat je een leuke zaterdagochtend hebt. Zeg nou zelf, lijkt je dit nu niet helemaal het einde?

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon/dochter? Kom dan een keer kijken!


Geschreven door Edwin Koster op Monday February 19, 2018