Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Feestelijke speurtocht langs de Voorhoutse speeltuinen

Zaterdagochtend stonden we klaar op het kerkplein. Het zonnetje kwam af en toe achter de wolken tevoorschijn en de sfeer zat er goed in. Onze vereniging bestaat 60 jaar en daarom organiseerden we dit weekend een speurtocht langs meerdere speeltuinen in Voorhout. Het hele dorp was uitgenodigd om mee te doen.

Op het kerkplein kregen deelnemers een stempelkaart en puzzelachtige routeomschrijving. Via vier verschillende themaroutes kwamen ze langs meerdere posten, waar ze een stempel en een bekertje limonade kregen. Wandelaars die met een getekende stempelkaart terugkeerden naar het kerkplein werden beloond met een kompas, een apparaat dat tijdens een echte scoutinghike niet kan ontbreken.

Wie zaterdagochtend en -middag door het dorp liep of fietste, kwam ongetwijfeld meerdere groepjes kinderen tegen die bij kruispunten aan het uitvogelen waren welke kant ze op moesten. De speurtocht was namelijk druk bezocht: niet alleen kinderen uit Voorhout deden mee, ook scouts van andere verenigingen uit de regio gingen de uitdaging aan. In totaal liepen meer dan 85 groepjes mee.

Vanwege het 60-jarige jubileum organiseren we het hele jaar feestelijke activiteiten. Eerder dit jaar kwamen we al bij elkaar tijdens een groot groepskampvuur. De komende maanden staan er onder andere nog een groepsweekendkamp en reünie op de planning.

Bekijk alle foto's van de dorpshike op onze fotosite. 

Geschreven door Tim Tomassen op Saturday March 16, 2024

Permalink -

« Bevers helpen brandweer tijdens weekendkamp