Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

RSV

Algemeen

RSV GroepsfotoDe speltak voor de oudtste jeugdleden van scouting heet de RSV. Dit staat voor Rowans & Sherpa’s Voorhout. De Rowans zijn de jongens en de Sherpa’s zijn de meiden. De leeftijd van de RSV is over het algemeen van 15 tot en met 18 jaar, echt een leeftijd om gemengd opkomsten te draaien! Ook heeft de RSV geen leiding meer om alle opkomsten te verzinnen en de kinderen te vermaken, maar bestaat de BUG. BUG is een simpele afkorting voor de begeleiding. De BUG begeleidt de RSV bij het zelf opkomsten verzinnen, kampen organiseren, brieven maken voor de ouders en zij houden een klein oogje in het zeil.
Verder heeft de RSV de beschikking over een eigen lokaal, waar iedere zaterdag van 14:00 uur tot 21:30 uur opkomst gedraaid wordt. De ene keer wordt er lekker gehangen om even bij te komen van de drukke schoolweek, de andere keer wordt er druk geklust aan de bar in het lokaal of worden er heuse opnamen gemaakt voor een zelfgemaakte film. Het opkomstenschema is zo vol als de leden zelf willen en de BUG let een beetje op of er niet alleen maar gehangen wordt.
Rond 18:00 uur blijven de RSV-ers die willen lekker eten: zelf eten kopen en maken op scouting! Vaak zijn dit de altijd makkelijke magnetronmaaltijden of een pizza, maar soms wordt er uitgepakt met pannenkoeken of pasta!

Kampen

Naast de opkomsten op zaterdag, worden er ook weekendkampen georganiseerd en is er tijdens de zomervakantie een week lang zomerkamp. Tijdens de weekenden wordt er in eigen clubhuis geslapen of wordt er een mooi kampeerterrein gezocht, waar tot diep in de nacht bij een kampvuur gekletst kan worden.
Voor de zomerkampen worden er ook verschillende locaties bezocht. Het ene jaar wordt er gekampeerd en is er wat meer geld beschikbaar voor eens lekker met zijn allen uit eten te gaan, het andere jaar zitten we in een villa in België te genieten van de sauna.

Regionale activiteiten

De Boerhaavegroep valt onder de regio Hollands Midden van Scouting Nederland. Zij organiseren één keer per jaar een activiteit voor de explorers, oftewel ook voor onze RSV-ers. Explore is een van deze activiteiten: een weekendkamp, waarbij wordt geklommen in een klimpark en gezwommen in een zwembad. Hoogte- en/of watervrees zijn dus niet gewenst!

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon/dochter? Kom dan een keer kijken!


Geschreven door Edwin Koster op Monday February 19, 2018