Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Bever weekendkamp

Eindelijk was het dan weer zo ver. De Bevers gingen op weekendkamp! Toen alle bedjes klaarlagen was het tijd voor het avondeten, misschien kun je het al raden maar we aten lekkere patatjes. Nadat iedereen lekker had gegeten hadden de Bevers een avond wandeling, maar huh wie zijn dat nou? Zijn dat nou een prins en prinses? Ze lijken wel iets te zoeken, snel vragen wat er aan de hand is. De prins en princes vertelde dat ze op weg naar hun kasteel waren toen de boze tovenaar hun overviel. Hij had hun schatkist gestolen…

De prins en prinses vroegen aan de bevers of zij niet konden helpen met zoeken. Dit wilde de bevers wel, maar voordat ze op zoek konden maar de boze tovenaar moesten ze eerst een ridder training volgen. Zo leerde de prins de bevers hoe ze moesten schieten met een pijl en boog en onder aanmoediging van de prinses leerde ze hoe ze moesten lanssteken. Na de training gingen de prins en prinses naar hun vakantie paleis toe. De bevers gingen de film "De prinses en de kikker" kijken, totdat de film op pauze werd gezet omdat het tijd was om naar bed te gaan.

's Ochtends toen iedereen wakker was hebben de Bevers eerst het einde van de film gekeken. Toen de film afgelopen was stond het ontbijt al klaar. Als verassing voor de Bevers had de leiding tijdens de film pannenkoeken staan bakken voor bij het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd om snel alle slaap spullen ik te pakken want de prins en prinses konden elk moment aankomen voor de zoektocht naar de schatkist. 

Daar kwamen ze aan hoor, de prins en prinses, al snel gaven de eerste bevers een aantal zojuist geplukte bloemen aan de princes. De prins en prinses vertelde dat ze de avond ervoor na de ridder training op onderzoek geweest waren en dat ze de schuilplaats van de tovernaar gevonden hadden. Om de route niet te kunnen vergeten hadden ze op elk kruispunt een foto gemaakt waar op ze de juiste weg aan wezen. De bevers ontdekte dat op alle foto’s ergens op de achtergrond de tovenaar te zien was. Had hij hun gevolgd? Hoe kon dat? De prins en prinses wisten het ook niet dus stelde ze voor om maar snel op pad te gaan. 

Tijdens de foto route wilden de Bevers alles weten van de prins en prinses: Waar kwamen ze vandaan? Hoe kwamen ze in Voorhout? Wat was er met de paarden gebeurd? Hoe zagen de paarden eruit en wat waren de namen? Ze kwamen uit het land "Nog Lang en Gelukkig", de prins en prinses waren te paard terug naar huis, de paarden waren bang en gevlucht toen de boze tovenaar kwam, de paarden zijn wit van kleur en hadden de namen Bliksem en Sneeuwvlokje. 

Na de vele vragen kwamen ze aan bij de schuilplaats van de tovenaar. De prins had al snel de macht over de tovenaar en de tovenaar kon niet anders dan vertellen waar de schat was. Hij had de schat verstopt in een opslag hok van de scouting… gelukkig wisten de bevers snel welke dat was. Om dat de tovenaar verslagen was en zijn schuilplaats heel toevallig de waterspeeltuin was konden de Bevers er nog even spelen voordat ze de schatkist gingen ophalen. 

Toen ze bij het clubhuis terug kwamen hadden ze het opslag hok al snel gevonden en ja hoor daar stond die dan de schatkist. Om hem te kunnen openen werd die naar buiten getild. Toen de prins hem opende zat alles er nog in: De gouden munten, de roze jurk van de princes, een grote gouden klok en nog veel meer. 

Om de Bevers te bedanken voor hun hulp hadden de prins en prinses nog een verrassing. Ze hadden namelijk gehoord dat dit voor de meeste bevers het eerste kamp was, daarom kreeg iedereen een badge voor op hun scouting blouse. Toen ze deze kregen was het moment daar. De eerste ouders kwamen aan om hun bever weer op te halen van kamp.

--->> Bekijk de foto's <<---

Geschreven door Edwin Koster op Monday June 14, 2021

Permalink - Category: Bevers - Tag: weekendkamp

« Regio Welpen/Kabouter Spel - Bloembollenactie 2021 »