Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Groepsactiviteit Op. Hete Kolen

Zaterdag 18 mei reisden de scouts af naar de Duindamseweg in Noordwijk om de mijnbouwers onder leiding van Sil Vermunt te helpen. De mijnbouwers verzetten zich tegen het wanbeleid van de directrice en willen de mijn overkopen. Van Sil Vermunt had de Boerhaavegroep een brief ontvangen waarin hij de situatie uitlegde en ons om hulp vroeg.

De zilvermijn waar Sil werkt is onveilig; er zijn meerdere explosies en ongelukken geweest. De directrice doet hier alleen helemaal niets aan. Daarom wil het verzet de mijn overkopen! Hiervoor hebben ze zilver nodig, heel veel zilver. En daar kan de Boerhaavegroep bij helpen! Bij de aankomst in Noordwijk was het weer zover, nóg een instorting in de zilvermijn! Dit kan echt niet langer! Na een lawaaiige gang naar de directrice, komt zij uit haar hok. “Wat maken jullie een herrie?! Ik probeer te werken!” Sil: “Er is alweer een deel van de mijn ingestort! Doe eens wat aan de veiligheid!”
Na bijval van verschillende mijnbouwers zegt de directrice: “Pff, veiligheid? Er is toch niemand gewond? Maar als jullie het beter weten, dan koop je de zilvermijn toch gewoon over! Niet dat jullie daar genoeg geld voor hebben…”

Daar was de oplossing en we waren er precies op het juiste moment. Verschillende mijnbouwers, een bomexpert, een kanariehandelaar wilden wel geld geven – maar daar moesten we wel wat voor doen natuurlijk. De kanariehandelaar was bijvoorbeeld het voer voor de vogels kwijt, als de scouts dat terugvonden kregen ze daar geld voor. Ook bij de directrice kon je een spel doen: ‘Saboteur’. Als je hierbij won, gaf ze een schatkaart waar je mogelijk zilver kon vinden. Echt schatgraven met hulp van deze kaart was natuurlijk ook een van de spellen. Bij elk spel kon je zilvermunten, of zelfs edelstenen, verdienen! Maar wel oppassen voor de handlangers van de directrice. Die stalen gewoon alles weer van je!

Na twee uurtjes verzamelde Sil Vermunt iedereen. Hadden we genoeg verdiend? Alle zilvermunten en edelstenen werden ingeleverd en aangeboden aan de directrice. Ze is akkoord gegaan! Sil en het verzet hebben de mijn opgekocht met onze hulp! Dat zal een hoop explosies en ongelukken voorkomen. Gelukkig maar, dan kunnen wij ook weer met een gerust hart naar huis. 

Meer foto's vind je op onze fotosite.

Geschreven door Nanouk Bel op Monday May 20, 2019

Permalink -

« Opkomstplanning gehackt - Weekendkamp Padvindsters Jisp »