Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Weekendkamp Padvindsters Jisp

Afgelopen weekend hebben de padvindsters mogen genieten op het tropische eiland Jisp. Hier gaat de tijd sneller en staat de muziek harder. Slaap je lekkerder en is het altijd feest.

Terwijl op vrijdagavond de muggen dansen in het licht van de ondergaande zon duiken de stoerste padvindsters nog het water in. Waarna ze kunnen opwarmen bij het kampvuur. Natuurlijk met een handje zelf gepofte popcorn. 

Als een tropische storm het eiland raakt ligt iedereen warm en droog in zijn slaapzak te dromen over wilde alpaca’s. Als de regen stopt en de padvindsters ontwaken is de ochtend helemaal compleet met een stapel verse tosti’s. Goed eten want er moet nog hout gezocht worden op de omliggende eilanden. Na een ontmoeting met de lokale koeien kan het zaterdagavond feest beginnen. 

Back to basic met een groot kampvuur en hier een maaltijd op creëren. Het klinkt extreem maar de padvindsters doen het lachend. Niet zomaar een maaltijd maar echt festival voer: kapsalons. Met volle buikje wordt er fanatiek weerwolven gespeeld waarna de matjes ook weer lekker liggen. Gelukkig maar als je weet hoe laat op zondag de wekker ging! 

Met een laag zonnetje op de dauw in het gras stappen de padvindsters in de kano’s om een reis langs de eilanden te maken. Onder de bruggen van het pittoreske Jisp. Tegen de wind maar mét geweldige bootcontrole. Eenmaal terug op het basiskamp zijn de festivaltenten snel opgeruimd en kan de terugreis naar het vaste land beginnen. 

Met een aantal natte voeten, moddervlekken en vermoeide gezichtjes komen we voldaan weer aan op het vaste land.

Meer foto's vind je op onze fotosite.

Geschreven door Edwin Koster op Tuesday June 18, 2019

Permalink - Category: Padvindsters - Tags: weekendkamp, jisp

« Groepsactiviteit Op. Hete Kolen - Bevers op Kabouterkamp »