Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Opkomstplanning gehackt

Zaterdag 5 januari was de eerste opkomst van 2019 voor de scouts van de Boerhaavegroep in Voorhout. Maar er was gelijk een probleem: de opkomstplanningen voor 2019 waren gehackt! De scouts konden alleen het wachtwoord voor de opkomstplanningen terugkrijgen als ze veel losgeld zouden betalen. Hoe moet dit nou verder?

Een goede hacker schoot gelukkig te hulp. Hij wilde wel helpen het wachtwoord voor de opkomstplanningen te kraken! De scouts moesten getallen zoeken en letters smokkelen. Met de getallen weten we het aantal letters van het wachtwoord. En de letters kunnen we dan plaatsen. Alleen voor 46 letters is dat lastig raden! Na een korte limonadepauze kwamen ook de ouders van de scouts helpen. Zij hadden allemaal een kaartje om hun nek met een cijfer gecombineerd met een letter. Die combinaties konden de scouts goed gebruiken. In teams gingen ze aan de slag. En het is gelukt het wachtwoord te kraken!

Na afloop was er nog een borrel met de scouts, hun ouders en de leiding om het nieuwe jaar goed in te luiden. Tijdens de borrel konden de scouts en ouders warme chocolademelk drinken en marshmallows roosteren boven het kampvuur. Ondanks de hackperikelen was het een geslaagd begin van 2019!

Geschreven door Eric Koster op Sunday January 6, 2019

Permalink - Category: Algemeen

« Indiana Rick & Chris op bezoek bij de padvindsters - Groepsactiviteit Op. Hete Kolen »