Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Bevers op Kabouterkamp

Huh, de Bevers zijn toch helemaal geen Kabouters?! Niets bleek minder waar tijdens het zomerkamp van 20 tot en met 23 juli 2019. Zaterdag t/m dinsdag, een dagje langer en nog wat spannender. De Bevers zijn uitgenodigd voor een Kabouterfeest in Zoetermeer, omdat wij zo goed zijn voor de natuur. Daar ontmoeten we Kabouter Woepsie. Wat blijkt? Hij is de sleutel van zijn paddenstoel kwijt! De Bevers willen natuurlijk helpen zoeken! Om in Kabouterland te kunnen zoeken, moeten zij ware Kabouters worden… Hoe is dat gegaan?

Zaterdag 20 juli vertrokken de Bevers naar Zoetermeer met gezonde spanning en sommigen al met hun kaboutermutsje op. Eerst alle spullen van de auto’s naar het clubhuis brengen natuurlijk en alles klaarleggen om ’s avonds te kunnen slapen. Daarna met zijn allen het terrein verkennen; waar kunnen we allemaal spelen? Genoeg speelveldjes en een stukje bos op het terrein, dat komt helemaal goed! 
Opeens staat Kabouter Woepsie voor onze neus, nogal in paniek. Hij blijkt zijn sleutel kwijt te zijn, nu kan hij zijn paddenstoel niet meer in! Om Woepsie een beetje gerust te stellen, vragen we hem wat zijn favoriete spelletje is. Boomtikkertje, dat kunnen wij wel. Woepsie is hierna wat rustiger geworden en vraagt ons of we willen helpen met zoeken. Natuurlijk willen wij dat! Hoe kunnen we helpen? Kabouter Woepsie legt uit dat hij de sleutel verloren is in Kabouterland. Daar kun je komen door een poort, maar dan moet je wel een echte kabouter zijn. Het knutselen van een kaboutermuts en -baard gaat daar vast bij helpen. Nog even lekker buiten spelen, terwijl de leiding aan het koken begint. Etenstijd! Na het eten nog lekker verder spelen en dan is het alweer bedtijd. Hopen dat we morgen Woepsie onze kabouteroutfits kunnen laten zien! 

Zondag lekker uitgeslapen en om 8.00 uur aan het ontbijt. Kabouter Woepsie komt langs om te vertellen dat kabouters erg van dieren houden en hier mee samenwerken. Kunnen de Bevers dat ook? Dat gaan we uitvinden op de boerderij. Een dagje daar leren we over kippen, konijnen, varkens, geitjes en cavia’s en leren we hen voeren en wat zij leuk vinden. Lekker modder gemaakt voor de varkens en hooibalen van de zolder naar beneden gooien! Om 16.00 uur was de dag afgelopen en gingen we weer richting het clubhuis. Even douchen, want dat was wel nodig, en daarna lekker even rustuurtje. Na het avondeten, spinazie a la crème, gebakken aardappeltjes en een hamburger, nog even buiten spelen. ’s Avonds moe van de dag een filmpje gekeken vanuit bed. 

De volgende ochtend kijken we de film af, lekker wakker worden zo! Na het ontbijt komt Woepsie langs, hij wil wel even horen van de boerderijdag. Zullen we meegaan naar Kabouterland? Een knapzak voor onze lunch hoort daar wel bij. Dan gaan we op pad, op zoek naar de poort naar Kabouterland. Eenmaal gevonden hangt er een brief aan – het is een kaart! Wellicht leidt deze wel naar de sleutel van Woepsie! Na een tochtje door Kabouterland inclusief lunch, hebben we de sleutel helaas niet gevonden. Terug door de poort dan maar, dan zoekt Woepsie nog even verder in Kabouterland. Tijd voor een kabouter spelletjesmiddag! Allerlei spelletjes om zo een Kabouterdiploma te kunnen verdienen.

Alweer dinsdagochtend! De tijd gaat snel. We gaan alweer opruimen, alle spullen inpakken en dan ontbijten. Na het ontbijt komt Woepsie nog eens langs. Hij heeft zijn sleutel natuurlijk nog niet gevonden, maar weet één plek waar we nog niet gekeken hebben. Op naar die plek! En ja hoor, gelukkig ligt zijn sleutel daar! Dan kunnen we met een gerust hart afscheid nemen van Woepsie. Wanneer hij wegloopt, struikelt hij nog bijna en laat weer de sleutel vallen – ‘woepsie!’ Als dat maar goed gaat… 

Overigens, onze theorie: Als wij op Kabouterkamp zijn en de Kabouters op Indianenkamp, dan moeten de Indianen wel op Beverkamp zijn geweest! :)

Geschreven door Nanouk Bel op Sunday August 25, 2019

Permalink -

« Weekendkamp Padvindsters Jisp - Time to get Groovy »