Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Time to get Groovy

In de stromende regen komen de padvindsters aan in het pittoreske Eerde. De donkere wolken maken gelukkig snel plaats voor felle zonnestralen. In het avondzonnetje zien de padvindsters ineens een verliefd stel op hun terrein, gekleed in tie dye kleding. Het lijken wel hippies. Na een gesprek vertellen ze dat ze die vrijdag willen gaan trouwen op dit terrein. Het heeft namelijk een mooi uitzicht op de koeien.

Na de eerste, wat vochtige, nacht ontwaken de padvindsters en alles om hen heen lijkt uit een tijdmachine te komen. Met vinyl platen, Perzische tapijten en misschien wel het allerbelangrijkste; zonder telefoons. Het went al snel en de oude klassiekers worden uit volle borst mee gezongen. Dan is het tijd voor de padvindsters om zich te kleden in tie dye (alleen zo wordt je een echte hippie). Die moeten natuurlijk zelf gecreëerd worden en dan ook nog zes uur drogen, daar moet je een hoop geduld voor hebben. Dat hebben hippies.

Met frisse moed lopen de meiden op maandag een prachtige route door het gebied van Eerde. Gelukkig kunnen we nu nog genieten van wat bewolking waardoor alle trappen van de uitkijktoren beklommen worden. Na de tocht mogen de langverwachte T-shirts uitgespoeld worden. Uit de verfrommelde plastic zakjes halen de meiden één voor één de mooiste creaties. Stuk voor stuk kunstwerkjes.

Op dinsdagochtend kiezen veel padvindsters voor hun eigen kleurrijke shirt (en doen die de rest van de week niet meer uit). Ook handig voor de leiding; iedereen is makkelijk te vinden als we in het dorp zijn. Nadat de meiden alle winkels in Eerde onveilig hebben gemaakt, krijgen ze een uitdagende opdracht. Ieder groepje mag namelijk zelf kiezen wat ze gaan eten. Maar (er is altijd een maar) het moeten wel vegetarisch zijn, volgens de hippie-lifestyle. Iedereen maakt heerlijke gerechten.

De hittegolf is officieel begonnen. Iedereen brandt zijn bed uit en is klaar om te zwemmen. Met een touwtje om te knopen in de hand gaan we richting het water. Het aanzicht hiervan geeft iedereen energie en voordat je kan knipperen heeft iedereen de verkoeling van het water gevonden. Als de huid verrimpeld is van het water is het tijd om terug te gaan. Er staat namelijk niets minder dan een festival op de planning. Naast de kerk verzamelt iedereen zich om de (voor ons) bekende klassiekers mee te zingen op het dorpsfeest. Eenmaal terug in de hangmat kunnen we nog genieten van de muziek uit het dorp. Waar we, volgens de meiden, echt veel te vroeg weg moesten.

Met de hitte al vroeg in de lucht beginnen we rustig. Op ouderwetse singeltjes verven we de mooiste kunstwerken. Regenbogen, bloemetjes en abstracte kunst wordt gecreëerd. De hitte is toch wel erg aanwezig en het water van het meer roept onze namen. Met onze handdoeken vertrekken we weer richting het water. Na het eten is het tijd om te douchen. Dat is alleen vrij moeilijk als er geen douche is. In het stromende water van het riviertje met wat shampoo wordt je haar ook verrassend schoon. Je moet wel uitkijken voor de muggen tijdens zonsondergang.

Het is alweer de laatste volle dag dus die moet goed besteed worden. Waar kan dat beter dan in Slagharen. Over de kop, veel te snel en extreme temperaturen; dat was Slagharen. De meiden durfde overal in, de leiding durfde bijna overal in. Terug op het kampterrein koelen we weer af in het water, dit keer onder het genot van friet en frikandellen, het blijft toch vakantie.

Terwijl de zon ondergaat trekken we ons terug in de hangmatten om een goede nachtrust te pakken. Dit is alleen van korte duur want het is nachtspel tijd! De padvindsters worden gevraagd om te helpen bij de bruiloft, het is namelijk laat geworden en er was geen rekening gehouden met het licht. Gelukkig brengen de meiden genoeg lichtstaafjes naar de overkant waarna ze kunnen genieten van een bruiloft onder de sterrenhemel.

De volgende ochtend lijkt het allemaal een droom. Het is weer tijd om de spullen in te pakken en richting Voorhout te vertrekken. Plakkerig van het zweet zit alles snel weer in de aanhanger en is iedereen klaar om te gaan. Nog een rondje lopen, nog een keer naar de koeien en nog een keer plassen. Eén ding is zeker; iedereen was Groovy deze zomer!

>> Bekijk de foto's op de fotosite <<

Geschreven door Edwin Koster op Wednesday August 28, 2019

Permalink -

« Bevers op Kabouterkamp - Verkenners helpen wereldberoemde DJ »