Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

RSV Zomerkamp 2013 Arnhem

Na een voorspoedige reis worden de spullen uitgeladen en de hangmatten opgehangen. Tijd voor ontspanning!

Ontspannen is een van de belangrijke thema's tijdens het kamp van de RSV. In tegenstelling tot de jongere speltakken worden zij niet van minuut tot minuut bezig gehouden door hun leiding, maar zijn ze zelf verantwoordelijk voor de indeling van hun kamp.

Hier komt de activiteitencommissie om de hoek kijken. Zij zijn al ruim voor het kamp opzoek gegaan naar leuke activiteiten in de regio van Arnhem. En niet zonder resultaat, elke dag staat er een activiteit op het programma: Het zwembad, kanoën, shoppen, beauty middag, Bioscoop en een dagje naar een recreatieplas.

Om toch het scoutinggevoel een beetje terug te krijgen na zo'n heerlijk ontspannen week had de bug nog een dropping georganiseerd. Donderdagnacht werden de RSV'ers gedropt in de buurt van Hoenderloo vanaf waar zij een hike liepen naar Loenen. Eindpunt van de dropping was het scoutingterrein "De Vrijenberg". De Bug had tijdens de dropping namelijk niet stilgezeten, maar alle slaapzakken en matjes die ze konden vinden uit het clubhuis opgehaald en deze naar het kampterrein gebracht. Aangezien er geen kans op regen was werd er een nachtje onder de blote sterrenhemel geslapen.

Omdat de zon vrijdag weer vroeg van zich laat horen zit uitslapen er niet in. Na een rustig ontbijt verhuist alles weer terug naar Arnhem om daar bij te komen van een vermoeiende nacht.
Als laatste activiteit staat 's avonds een bezoekje aan de lokale Mc Donalds op het programma. Terug in het clubhuis wordt er nog een film aangezet, maar tijdens de film blijkt dat het verhaal niet voor iedereen boeiend genoeg is om wakker bij te kunnen blijven. Dat is maar goed ook, want zaterdag gaat de wekker alweer heel vroeg omdat er opgeruimd en schoongemaakt moet worden.

Na een voorspoedige terugreis is het uiterst geslaagde kamp alweer ten einde en kan iedereen lekker naar huis om het slaaptekort in te halen.

===>> De Foto's <<===

Geschreven door Edwin Koster op Tuesday August 6, 2013

Permalink - Category: RSV

« Welpen Zomerkamp 2013 - Goud in Gorssel - Verkennerkamp 2013 Back2Basic »