Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Welpen Zomerkamp 2013 - Goud in Gorssel


We laten ons natuurlijk niet zomaar wegjagen, dus besloten we gewoon verder te gaan met leuke dingen doen. Zo zijn we maandag naar Deventer gefietst om kaartjes voor het thuisfront te kopen en hebben we  dinsdag samen met de indianenstam (onze kabouters die toevallig het gebouw naast ons hadden gehuurd) een hike gelopen. Wat ondanks de hitte onwijs goed ging. En nog steeds hadden we niks van Smoking Bill gehoord. Die brief was vast een loos dreigement, dachten we.... Totdat Lazy Luke in paniek bij ons aankwam. Smoking Bill had Mary ontvoerd en hield haar ergens in het bos vast. De welpen kwamen gelijk met Luke mee om Mary te redden. Het was niet makkelijk om in de buurt te komen, want Smoking Bill hield met zijn geweer en zaklamp het bos goed in de gaten. Maar na een paar goede sluip-manoeuvres lukte het de welpen om Smoking Bill te overmeesteren en Mary te bevrijden.
De dreiging was voor even voorbij en we voelden ons veilig genoeg om nog een bezoek aan Deventer te brengen. Met het pontje staken we de IJssel over om naar het speelgoedmuseum te gaan, waar vooral de Lego-Starwars tentoonstelling en de voorstelling met de toverlantaarn erg leuk waren. Ook hebben we de toren van de Grote Kerk beklommen. Gelukkig konden we 's avonds uitrusten met een grappige film, Mr Bean's Holiday. De welpen waren bijna klaar om naar bed te gaan toen er nog een brief van Smoking Bill werd gevonden. Hij wilde geld zien en dan zou hij ons misschien met rust laten. Dat geld probeerden we de volgende dag na het zwemmen bij elkaar te krijgen. Lazy Luke kwam namelijk langs om te laten zien waar we goud konden vinden. Uiteindelijk konden we een flinke stapel aan Luke meegeven, zodat hij het om kon wisselen voor bankbiljetten.
's Nachts moest het geld naar Smoking Bill gesmokkeld worden, terwijl vijandelijke cowboys het af probeerden te pakken. Toen het geld op was, konden de welpen eindelijk aan hun welverdiende nachtrust beginnen. Smoking Bill had zijn geld gehad en wij konden de laatste dagen van het kamp gewoon in het clubhuis blijven.
We besloten de laatste avond af te sluiten met een gezellig casino. Lazy Luke kwam samen met Mary langs om afscheid te nemen, nog een spelletje blackjack mee te doen en popcorn te eten.  Tot opeens een boze Smoking Bill uit het bos opdook. Hij had te weinig geld gekregen en nu kwam hij zelf het klusje wel even opknappen.
In een spannend revolverduel wist Lazy Luke Smoking Bill in zijn arm te raken. Smoking Bill  vluchtte zwaargewond het bos in. Daar heeft Gorssel voorlopig geen last meer van! Eind goed, al goed.

 

 

===>> De Foto's <<===

 

Geschreven door Edwin Koster op Monday August 5, 2013

Permalink - Category: Welpen

« Kabouter Zomerkamp 2013 - Indianen - RSV Zomerkamp 2013 Arnhem »