Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

RSV-kamp 2016 Masterchef

De nieuwe RSV’ers waren de volgende dag echter alweer genoeg uitgerust voor een dropping. Zelfs ondanks de regen wilden ze die per se lopen. Als beloning werden ze bij terugkeer onthaalt met de kampdoop door de oudere RSV die stiekem niet was gedropt.

Ook dit kamp mocht een nachtspel niet ontbreken. In plaats van “Enge mannen en vrouwen” waren er hersenkrakers om op te lossen. Helemaal niet makkelijk als je eigenlijk nog half slaapt. Met de hersenkrakers konden er “ingrediënten” verdiend worden. Het nachtspel eindigde met “kook”wedstrijd waarin de groepjes tegen elkaar streden door hun ingrediënten te verdelen over vijf verschillende “gerechten”. Het groepje dat tijdens de finale in drie gerechten de meeste ingrediënten had, was de winnaar en had eeuwige roem voor vijf minuten.

Over zwemmen is de hele week gesproken, maar er is niet van gekomen. Vlakbij zat een openluchtzwembad, maar daar was het te koud voor en in ver fietsen naar een overdekt zwembad had niemand zin. Voor het kanoën waren we te laat met reserveren, dus dat hebben we ook lekker niet gedaan. Gelukkig waren er nog tal van activiteiten waarvoor geen fiets of reservering nodig was. Bijvoorbeeld de nachtwandeling door het bos, waarbij we een uil, de grote beer, twee planeten (misschien Venus!) en ook vooral heel veel niets gezien hebben, omdat het zo donker was. Een klein groepje is ook op pad gegaan om een Geocache te vinden bij een schaapskooi, waar een aantal rsv’ers een poging deed om vriendschap te sluiten met de schaapjes. Nooit gedacht dat Pokémon Go ons zou helpen de weg naar het kampterrein terug te vinden, toen we even vergeten waren een waypoint aan te maken voor vertrek!

Sommige van de rsv’ers hadden een dagelijks terugkerende, zelfbedachte activiteit in de vorm van een bezoekje aan Dwingeloo om ijskoffie te halen. En natuurlijk waren er spelletjes zoals Kubb, Cards against Humanity, Black Stories, het padvindersspel en uiteraard Weerwolven.

Na 6 avonden lekker eten, stak de culinaire prestatie van het groepje met het thema ‘Spanje’ met kop en schouders boven de rest uit. De heerlijke tapas met keuze te over voor iedereen en zelfs het Haphaphapperdehapliedje in het Spaans kon niet anders dan als winnaar uit de bus komen. De prijs bestond uit het kiezen van wat er de laatste avond op het menu stond. Vanwege de vele gratis activiteiten was de keuze niet moeilijk: uit eten! Het restaurant had geen desserts, maar we waren nog net op tijd om bij de lokale ijstent ijsjes te halen.

>>> Bekijk de fotos op de Fotosite <<<

Geschreven door Edwin Koster op Tuesday August 9, 2016

Permalink - Category: Algemeen

« Verkenners verdienen "respect" - De vakantie is weer voorbij »