Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

De kabouters draaien de tijd om tijdens weekendkamp

Om 18:50 uur is het tijd voor eten! Eerst krijgen de meiden een toetje  en daarna patatjes. Opeens zegt een van de meiden: ‘Het lijkt wel alsof de klok in het lokaal terug loopt! Zal dat verklaren dat alles omgekeerd gaat?’

De Leiding doet even corvee en de Kabouters gaan even lekker iets voor zichzelf doen en even nadenken over alles wat er is gebeurd.

Maar plotseling komt er een Heks het gebouw in en zegt dat er iets verschrikkelijks is gebeurd. Door het verkeerd mengen van een drankje is de tijd omgedraaid! Ze vraagt aan de Kabouters: ‘Kunnen jullie mij helpen?’ Natuuurlijk willen de meiden dit wel.

Als we veel klokken hebben die wel goed zijn zal de tijd weer omkeren. De Kabouters gaan natuurlijk gelijk aan de slag met het maken van vele klokken. De één nog mooier dan de ander. Nu hebben de klokken alleen nog wijzers nodig, dus dat wordt zoeken! Met zaklampen gaan de Kabouters op pad, op zoek het materiaal waar we wijzers van kunnen maken.

Gelukkig konden de Kabouters genoeg materiaal vinden voor de wijzers en kan de Heks de klokken afmaken. Dan zal alles de volgende ochtend wel weer goed zijn. De Kabouters keken nog even een filmpje voor het slapen gaan.

Het is 01.00 uur. Opeens een hoop herrie in het gebouw. De Heks is er en alle wijzers zijn gestolen. ‘Dan kan ik de klokken niet af maken!’ Iedereen in de kleren en opzoek naar de wijzers! Deze waren gestolen door de anti-tijd bende. Met genoeg sluipen en rennen zijn alle wijzers weer teruggehaald en kon de Heks gelijk weer aan de slag met alle klokken.

Zaterdagochtend 8:30 uur. Alle Kabouters en Leiding worden weer wakker. De grote vraag is nu; loopt de tijd weer goed? Jazeker, de dag begint met ontbijt en de klokken draaien weer de goede kant op! Daarna even corvee en lekker naar het zwembad.

Om 16:00 uur zijn de Kabouters weer terug op het clubhuis en is het weekendkamp alweer over. Allemaal bedankt voor een superweekend!

Geschreven door Nanouk Bel op Saturday November 18, 2017

Permalink - Categories: Algemeen, Kabouters

« De Bevers helpen een gorilla - Nieuwjaarsopkomst »