Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

De Bevers helpen een gorilla

Tijd om wat te eten: patatjes. Lekker zonder borden, want de tafel is ingepakt in aluminiumfolie. Net als we een spelletje willen gaan doen buiten, ontdekken we een briefje op de deur:

Hallo Bevers,

Mijn naam is Boris de Gorilla. Ik wilde vandaag een filmpje kijken met mijn vrienden, maar nu kan ik ze nergens vinden. Kunnen jullie mij helpen zoeken?
Dit zijn mijn vriendjes:
Yoshi de Draak
Karin Kangoeroe
Paula Pinguïn
Koen de Krokodil

Natuurlijk willen de Bevers helpen! We gaan op zoek naar de dieren. Maar hoe kunnen wij ze vinden dan? Bij het hek ontdekken we een stukje aluminiumfolie, misschien zijn er hier meer van te vinden! En ja hoor, een heel spoor is te vinden. Ondertussen vinden we alle dierenvriendjes terug! Daar zal Boris blij mee zijn. Terug bij het clubhuis, mét alle vriendjes, zien we weer een briefje aan de deur. Boris is heel blij dat we zijn vriendjes hebben gevonden en nodigt ons uit om mee te kijken met de film Tarzan. Dat willen wij wel! Halverwege de film zijn de Bevers toch best wel moe. Tijd om naar bed te gaan, de film kijken we morgenochtend wel af. Eerst natuurlijk even tandenpoetsen en plassen.

Na een lekker, maar kort, nachtje slapen kunnen we de film afkijken. Ondertussen zet de leiding alles klaar voor het ontbijt. Na de film kunnen we gelijk gaan ontbijten, met een lekker gekookt of gebakken eitje! Daarna omkleden en spullen opruimen, dat hoort er ook bij. Vervolgens konden we verder gaan met de dierenspelletjes. De Nachtwacht, probeer maar alle dieren te vinden in schemering (een donker lokaal), dierenmaskers knutselen en levend kwartetten kwamen aan bod. Nog even vrij knutselen of spelen en wat kleins eten en het weekendkamp zat er helaas alweer op. Moe, maar nog steeds vol enthousiasme, gingen alle Bevers (en de leiding ook) weer naar huis. 

Geschreven door Nanouk Bel op Sunday October 22, 2017

Permalink - Category: Algemeen

« Padvindsterweekend: Heel Scouting Bakt - De kabouters draaien de tijd om tijdens weekendkamp »