Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Zomerkamp: Billy Bever op zoek naar superkrachten

In de laatste week van juni werden de Bevers al uitgenodigd door Billy Bever om bij hem langs te komen in Zwanenburg. In het eerste weekend van de zomervakantie was het eindelijk zover, op naar het Beverzomerkamp!

Vrijdag 13 juli vertrekken de Bevers richting Zwanenburg. Met negen Bevers en vier leiding zal het een leuk weekend worden!

Eenmaal aangekomen bij het clubhuis begint de leiding gelijk met koken en kunnen de Bevers hun slaapkamer indelen. Bedden neerleggen, slaapzakken erop, tassen ernaast. Nog een rondje rondom het clubhuis om te kijken wat waar zit – en om te vertellen dat het oppassen is bij het water – en het eten is alweer klaar! Lekker pasta met rode saus en genoeg geraspte kaas. Even afwassen en toen stond Billy Bever opeens in de gang. Hij heeft een leuke verrassing voor de Bevers om helemaal een superBever te worden: een mooi nieuw supershirt!

Billy heeft wel slecht nieuws, in zijn vorige gevecht met een slechterik is hij al zijn krachten verloren! Maar, de Bevers willen hem vast wel helpen om deze te vinden. Als eerste is daar een superoutfit voor nodig: een cape en een masker. De maskers waren al voorbereid – die zaten in het kampboekje – en worden meteen gepakt door de Bevers. De capes kunnen makkelijk gemaakt worden met een lap stof en worden mooi versierd. Yes, al één kracht terug: creativiteit! Billy Bever gaat weer naar zijn eigen huis toe en komt morgen weer langs. De Bevers roosteren nog een supermarshmallow boven het kampvuur en gaan richting bed. Tandenpoetsen, pyjama aan en lekker slapen.

De volgende ochtend alweer om half 8 wakker, snel een superfilm opzetten: The Incredibles. Dan kan de leiding rustig wakker worden en alvast wat tafels voor het ontbijt klaarzetten. Om half 9 komt superBever Tygo het team versterken! Net als we willen gaan ontbijten, dus hij kan meteen meedoen. Na het ontbijt nog wat afwassen en daar komt Billy Bever weer aan. Hij hoorde een dier in nood en kwam meteen naar de superBevers toe om hulp. ‘Horen jullie dat ook?’ Snel zoeken de Bevers naar het geluid van een poes. Gevonden! Een walkie talkie dan wel, maar een goede oefening. Ook de pauw, hond en een koe vonden de bevers. Goed werk!

Tijd voor allerlei verschillende spelletjes, zonder Billy Bever. In groepjes gaan de Bevers alle superleiding af: voor kubben, boogschieten of het afmaken van de cape. Al snel waren de Bevers met zijn allen aan het kubb-spel begonnen. Tijd voor de lunch! Wies komt hierna met post van Billy, dat had hij nog achtergelaten voor de Bevers. Het is een rebus, met de oplossing Kinderboerderij. Zullen we daarheen gaan? Maar hoe dan? Misschien vinden we een aanwijzing op het terrein… En ja hoor, voor het hek staat een B op de grond. En na het hek ook! Die gaan de Bevers volgen. We komen uit bij de kinderboerderij, met een erg leuke speeltuin waar we ons de hele middag hebben vermaakt.

Weer op het clubhuis was het tijd om te rusten – een uurtje op bed en niet uit het lokaal. Het laatste kwartier was wel erg lastig hoor! Gelukkig is het daarna tijd voor pannenkoeken. Zelf de mix maken natuurlijk, met bloem, melk en eieren. Goed roeren en de pannenkoekenmix kan gebakken worden. Veel pannenkoeken later zaten alle buikjes vol en kan iedereen weer lekker spelen. Billy Bever komt ’s avonds nog langs om te laten zien dat er weer wat krachten bij zijn gekomen: redden, spoorzoeken en rusten.

Moe maar voldaan op bed nog even een stukje de film verder gekeken voordat de Bevers gaan slapen. Op naar de volgende dag, nog drie krachten vinden voor Billy…

Zondagochtend om half 8 weer een filmpje aangezet. The Incredibles is afgelopen, dus we maken een beginnetje aan ‘de vijf legendes’. Helaas kunnen we die niet helemaal afkijken dit kamp. Voor het ontbijt komt Billy Bever al langs. Hij heeft een opdracht om een kracht terug te krijgen. Als superBever moet iedereen behendig zijn. Kunnen de Bevers door touwen als een spinnenweb heen en spullen mee terugnemen voor het ontbijt? Gelukkig wel, nu kunnen we lekker ontbijten en daarna wat spelen, knutselen en kubben op het terrein. Ook de twee andere krachten werden die dag teruggevonden, gelukkig hebben de Bevers Billy goed kunnen helpen!

’s Middags even snel lunchen en op naar een speeltuin. Wat een grote, er is zelfs een zwembad! Iris trakteerde ons nog op een ijsje. Terug bij het clubhuis in Zwanenburg staan de drie ouders ons alweer op te wachten om terug te rijden naar Voorhout. Wat is het snel gegaan en wat was het leuk! Billy Bever komt ons nog net op tijd gedag zeggen en geeft ons zijn staf met de superkrachten mee – als aandenken voor dit kamp. Een mooie afsluiter. 

Bekijk de foto's van het kamp op onze fotosite

Geschreven door Edwin Koster op Thursday July 19, 2018

Permalink -

« Groepskampvuur - Zomerkamp padvindsters: Een eigen staat »