Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Zomerkamp: Belle en het Beest schrijven naar Welpen en Kabouters

Lieve Welpen, Kabouters en leiding,

Wat een mooi feest hebben jullie voor ons gegeven vrijdag 14 juli! Wij en onze bedienden hebben ervan genoten, en willen jullie bij deze nogmaals bedanken. Er ging natuurlijk ook een hoop aan vooraf… Zaterdag 8 juli 2017 verwelkomden onze bedienden jullie in jullie tijdelijke verblijf voor de week. Drie mooie gebouwen waar jullie met zijn allen in konden slapen. Eén voor de welpen, en één voor de kabouters en leiding in aparte lokalen. Het derde gebouw was voor de kookstaf en om binnen te kunnen zitten – wat in de week toch af en toe nodig was.

Na het inrichten van de slaapzalen, met hulp van ons kamermeisje, hofnar, kok, stalknecht en koetsier, konden jullie het terrein gaan verkennen. Er werd gelijk een heuse economie opgezet, inclusief winkels, minister van financiën, belasting, casino’s en beukennootjes als geld. De hele week was dat een goede bezigheid voor de momentjes dat jullie vrij konden spelen. Na het avondeten kwamen wij langs om jullie ook te verwelkomen. ’s Middags waren wij nog druk bezig met de voorbereidingen voor het feest, maar wij waren na de verhalen van de bedienden toch wel nieuwsgierig geworden! Een mooie wandeling over een deel van ons landgoed leidde tot de ontdekking van een groot billboard. Hier stond een bijzondere tekst op: ‘Binnenkort te koop: Magische meubels’. Vreemd, wat deed dat op ons landgoed? Op het mooie grasveldje ernaast hebben wij jullie kennis laten maken met het spel dat het Beest zo leuk vindt: Beestse Bulldog. Daarna was het voor ons weer tijd om terug te gaan naar ons paleis en hebben jullie nog een potje Levend Stratego gedaan. Nog even wat drinken en het was alweer tijd om te gaan slapen.

            Zondag waren jullie al vroeg wakker en konden we op tijd ontbijten en beginnen met de totemeisen. Voor sommigen nog nieuw, voor anderen bekend. Hier nog even uitgelegd. De leiding had in duo’s allerlei korte en langere spelletjes, puzzeltjes of knutselwerkjes bedacht die gedurende de week gedaan konden worden. Wanneer je één van de totemeisen af had, kreeg je een stokje die je aan het aandenken van kamp kon hangen. Dit jaar een bordje met een geschilderde kandelaar. Wat konden jullie allemaal doen? Bij Guus en Jelle werd een competitietje opgezet, waarbij iedereen een vliegtuigje mocht vouwen en deze zo ver mogelijk moest laten vliegen. Jeroen en Mirjam verzorgden het knutselen van Barstje, het kopje uit onze film en bij Susan en Nanouk kon je een woordzoeker maken en de bijbehorende woorden zoeken rondom het gebouw van de kookstaf. Bas en Dennis hadden gezorgd voor een zoektocht naar de schat, die door middel van een kompas gevonden kon worden. En bij Dennis en Tim konden jullie een puzzel maken. Maar hoho, dat was nog niet alles. Daarnaast had je nog het vraagteken, dat was een bepaald woord. Wanneer je dit woord had gezegd, kon de leiding het stokje ophangen bij jouw totem. Hoho was het woord waardoor je deze kreeg. Al met al leuke opdrachtjes voor tussendoor. Zondagmiddag hebben we een aantal spelletjes gedaan op en rond het terrein met Belle en het Beest. De bedienden vonden dat zij alleen maar in de weg liepen bij de voorbereidingen van het feest… Krantenmep om de namen te leren kennen, het favoriete spelletje van mij – Belle-Belle, iemand is hem niemand is hem, en nog wat andere spellen. Opeens kwam onze boodschapper aanrennen, al roepend en in paniek. Onze bedienden waren weg! Wij gingen snel terug naar het paleis om ze te zoeken en vroegen jullie ook om goed op te letten. Na het avondeten en corvee kwam de boodschapper terug met een bedroefde mededeling, de bedienden waren inderdaad kwijt. Maar wij hadden onze boodschapper meegegeven dat we zo’n rare tekst hadden gezien op het billboard. Misschien moesten jullie daar eens kijken? Eenmaal daar, zaten er allemaal handelaren! Maar die waren een beetje doof, dus al sluipend konden we naar het bord toe lopen om daar allerlei blaadjes af te plukken. De blaadjes bleken advertenties te zijn voor stoffers, hooibalen, lantaarns, soeplepels en kegels. Die nam de boodschapper maar even mee naar ons.

            Maandagochtend waren jullie weer goed op dreef met jullie economie toen Belle langskwam. De advertenties waren waarschijnlijk de bedienden die verkocht werden! Zij zijn natuurlijk al eens eerder omgetoverd tot meubels en dit kwam ons wel erg bekend voor. Wellicht konden jullie in het dorp wel vragen waar een opslag te vinden was? In het dorp kwamen jullie iemand tegen die de route hiernaartoe wel wist. Alleen niet precies waar op de route de opslag nou ook al weer was… ’s Avonds mochten jullie zelf eten koken, wat een feest! Bijna verregende alles, maar we konden nog net op tijd naar binnen vluchten en alles opeten. Nadat de leiding ook klaar was met eten, kwam het Beest weer langs. Hij had gehoord van mij dat er een opslag was. Die konden jullie natuurlijk wel bestormen! Maar dat moest eerst geoefend worden, waarbij een goed doelwit gemaakt moest worden. Jullie waren helemaal voorbereid voor de volgende dag.

            Dinsdag vroeg opstaan, want jullie gingen op zoek naar de opslag. Ongeveer 10 kilometer was de route die de dorpeling jullie had gegeven. Langs een aantal posten waar jullie een nieuw deel van de route kregen en bij de lunchpost een gebakken ei. Met af en toe een bui hebben jullie de route goed doorstaan! De opslag was minder bewaakt dan gedacht, elk groepje kreeg zomaar één van de betoverde bedienden mee. Die hadden we in elk geval weer terug, nu er nog voor zorgen dat zij weer mens werden. Na het avondeten kwam ik even polshoogte nemen. Ik ken gelukkig een goede fee, die vast wel wil helpen. Jullie gingen nog lekker even een filmpje kijken, natuurlijk Belle en het Beest, voor het slapen gaan.

            Woensdag was een lekker rustig dagje. Uitslapen, rustig ontbijten en nog even vrij spelen voor jullie gingen zwemmen. Het regende behoorlijk, maar in het zwembad werden we toch ook nat. Iets later dan gepland arriveerden jullie bij het zwembad, lekker schoonspoelen, spelen, lummelen, van de glijbaan, in het heel koude buitenbad, in het stoombad. Rond 16.00 uur was het tijd om weer naar het clubhuis te gaan. Daar even uitgerust van het zwembad en op naar het avondeten. Nog een uurtje totemeisen en het was tijd voor een kampvuurtje. Wel binnen, want buiten was het nog steeds wel regenachtig. Rondom wat olielampen en een klein vuurtje (een industriepitje) konden jullie liedjes zingen en marshmellows maken. Na een tijdje kwam de goede fee langs! Die wist wel raad met de bedienden, maar moest thuis nog wel even op zoek naar het juiste toverrecept.

            Donderdag gingen jullie echte aapjes kijken in de Apenheul! De eerste stop waren de doodshoofdaapjes en meteen waren jullie in trek en liepen er aapjes over jullie heen. Na een middag daar rondgelopen te hebben, was het tijd voor het rustuurtje, het avondeten en corvee. De goede fee kwam weer langs. Ze had het recept gevonden, maar voor de ingrediënten hadden we wel geld nodig. De kluizenaar was dol op kleurtjes en beloonde vier verschillende kleuren met wat geld. Via vier posten konden deze kleuren (schmink) verzameld worden, maar pas wel op voor de washandjesmonsters! Die waren ook dol op kleuren en konden ze weer weghalen. Uiteindelijk hadden jullie waarschijnlijk wel genoeg geld verzameld voor de ingrediënten en konden jullie gaan slapen. ’s Nachts was de winkel open en werden jullie wakker gemaakt. Geld smokkelen dus! Maar wel genoeg, want je kreeg pas een ingrediënt mee wanneer de winkelier genoeg geld had gekregen. Yes, jullie hadden genoeg om alle ingrediënten te verzamelen! Nu kon de goede fee aan de slag.

            Vrijdag konden we uitslapen en alvast alle spullen opruimen. Daarnaast was het de laatste kans om de totemeisen af te ronden. Dit is jullie allemaal gelukt. ’s Middags nog een spel met z’n allen. ’s Avonds was het tijd voor het grote feest. Maar had het toverrecept geholpen? Wij kwamen naar jullie toe, met alle bedienden! Het was gelukt, met jullie hulp! Tijd voor een groot feest met allerlei acts, dansjes, voetbaltrucs, goochelacts… Wij vonden het fantastisch!

Tot een volgende keer lieve welpen, kabouters en leiding!

Belle en het Beest

>> Bekijk de foto's op de fotosite <<

Geschreven door Nanouk Bel op Sunday July 23, 2017

Permalink - Category: Algemeen

« Zomerkamp: Bevers naar de ruimte! - Verkenners helpen de Romeinen tijdens zomerkamp »