Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Welpenkamp 17 t/m24 juli

Zaterdag 18 juli

 

Er werd al vroeg verzameld door de leiding om de laatste dingen te doen zoals de aanhangwagen in te pakken. Om half twaalf kwamen de eerste kinderen binnen gedruppeld, om kwart voor twaalf waren alle welpen aanwezig. Gauw nog papa en mama een kusje geven en om twaalf uur was het dan echt tijd om te vertrekken. Snel de auto in en natuurlijk werd er nog even gezwaaid. Al snel werd het gezellig in de auto’s die op weg naar Huizen. Het clubhuis was goed verstopt, dus het was voor de meeste chauffeurs even zoeken. Maar uit eindelijk heeft iedereen het gevonden. Snel werd de aanhangwagen leeg gehaald en de slaapkamer gevuld met matjes, slaapzakken en tassen.

De kookstaf had ondertussen een lekker soepje klaargemaakt en er was een heerlijke krentenbol bij.

‘s Middags zijn we lekker het bos ingegaan waar we levend stratego hebben gespeeld en boompje verwisselen hebben gedaan. Terug op het clubhuis kwamen we de eerste themafiguur tegen; de butler. Die was geschrokken hoe de slaapkamer er al uit zag dus die moesten we eerst opruimen en hij ging testen of hij wij onze bedden goed hadden opgemaakt; dat deed hij door om een muntje laten vallen, als hij stuiterde was het goed, anders mochten we ons bed opnieuw opmaken. Hierna leerde hij ons een deel van de etiquette; hoe we iemand moesten groeten en hoe we netjes moesten eten. Deze regels konden we gelijk toe passen omdat het eten klaar was. De macaroni was volgens sommige kinderen de lekkerste macaroni ooit! Na het eten was het tijd om corvee te doen, dit werd heel netjes gedaan door de kinderen.

‘s Avonds hebben we nog een paar leuke spelletjes gespeeld. Al snel werd het tijd om ons bed op te zoeken. Nouja, in ieder geval de slaapkamer… Na een paar uur keten werd het eindelijk rustig en kon de leiding ook hun oogjes dicht doen. 

 

Zondag 19 juli

 

De eerste kinderen waren al om acht uur wakker. Na het maken van veel herrie door sommigen, was al snel iedereen wakker. Toen iedereen wakker was, hebben we met z’n allen ontbeten, sommige kinderen nog in pyjama. Na het ontbijt mochten de welpen even vrij spelen en hadden ze wat toneelstukjes bedacht voor de leiding. Na een aantal leiding bijeen geroepen te hebben, werden deze dan ook opgevoerd. Er kwamen verschillende acts aan bod zoals de Ballondansers, de Ballonprater, de Clowns en de Chippies. Na een kort maar hevig overleg kwam de jury tot een eenduidig besluit: de Ballonprater had de X-factor! Maar hij moest nog wel even aan zijn act werken volgens de jury en dan zal het helemaal goed komen. Opeens eens wat de butler er weer, hij had slecht nieuws. De Baron was weg! Hij zei ‘Ik heb geen idee waar hij is. Ik ga op zoek naar de rest van de personeelsleden, misschien weten die iets. Ik kom later terug’.

Dat deed hij ook, we kregen van de butler allemaal kleine opdrachten. Met deze opdrachten konden wij muntjes verdienen. Met deze muntjes konden we later vragen stellen aan de personeelsleden van de Baron. De personeelsleden waren de schoonmaker, de kok en de butler zelf. Er werden veel vragen bedacht door de kinderen. Één groepje kreeg het voor elkaar om een brief te krijgen die de schoonmaker bij zich had. Deze brief was gericht aan de welpen. In deze brief stond dat de Baron geschrokken was omdat wij etiquette hebben geleerd. Hij dacht dat wij een heuse feestgroep waren, daarom waren wij ook uitgenodigd voor deze week. Nu moesten we dit maar gaan bewijzen de rest van de week.

We aten deze avond worteltjes en doperwtjes, ook wel puntjes met streepjes genoemd. Na het eten was het tijd om te gaan starten met de totemeisen. Na een korte uitleg hierover, konden de kinderen bij de leiding aan de slag. Na anderhalf uur totemeisen gedaan te hebben, was het al tijd om naar bed te gaan. Hoewel de welpen dachten lekker te kunnen gaan slapen, had de leiding nog iets leuks in petto; NACHTSPEL! Alle kinderen werden wakker gemaakt omdat de spullen van de kok weg waren. Deze moesten wij zien terug te krijgen. De spullen lagen aan de andere kant van het bos en tijdens het smokkelen mochten we niet gezien en gehoord worden. Bij te veel herrie werd je beschenen door een fel licht en moest je terug naar het beginpunt. Het was nog best moeilijk maar het is ons gelukt om alle spullen terug te halen.

Maandag 20 juli

 

De kinderen sliepen uit, maar dat vond de leiding niet erg. We hebben toen maar gebruncht in plaats van ontbijt en lunch.

De kok kwam nog langs om ons te bedanken voor alle spullen die we terug hadden gebracht. Nu kon hij weer zonder problemen koken. De kok had ook nog een brief bij zich. In deze brief vermeldde de Baron dat hij zo van lekker eten houdt. Gisteren nog had hij in een restaurant met wel vijf sterren gegeten. Als bewijs daarvan zat er een foto bij de brief. We kregen de opdracht om zelf te gaan koken. De kok zouden ons eventueel helpen, maar de Baron dacht niet dat we hulp nodig zouden hebben. Samen met de kok werd er nog een spel gedaan voordat we naar het dorp gingen. Eerst mochten de kinderen zelf op pad. Elke winkel werd uitvoerig bekeken en er werden verschillende spullen gekocht. De meesten kochten toch wel snoep en ook een kaartje voor naar huis of naar opa en oma werd gekocht. In de supermarkt moesten we zelf onze ingrediënten bij elkaar zoeken om ’s avonds per groepje een maaltijd te kunnen koken. Dit viel voor sommige kinderen nog niet mee; bedenken wat je wil eten, wat iedereen van je groepje lust en dat allemaal voor maar vijf euro! Na wat hulp met de leiding is het iedereen toch gelukt wat lekkers bij elkaar te zoeken. Snel terug naar het clubhuis om te koken. Dit werd erg goed gedaan door de kinderen. Het smaakte heerlijk! Het werd al snel laat dus iedereen snel even douchen en op naar bed.

Dinsdag 21 juli

 

Na een korte nacht slaap werd de leiding werd weer eens wakker gemaakt door het geluid van de kids. Maar goed, het was toch precies tijd om op te staan. Er werd snel ontbeten en daarna de slaapkamer opgeruimd. Bij het opruimen werd er een brief gevonden. Spannend wat er nu weer in zou staan! De Baron schreef dat hij erg van wandelen houdt. Hij had dan ook aan zijn boswachter gevraagd of hij een mooie route in zijn bos wilde uitstippelen voor de kids. Dat heeft hij ook gedaan, dus we gingen vandaag de hike lopen. De tassen werden snel gepakt en het eerste groepje kon vertrekken. Onderweg kwamen we verschillende routetechnieken tegen. Op één post moesten we verstoppertje spelen en op de andere een estafette doen. Eenmaal terug op het clubhuis was er een overheerlijk broodje knakworst klaar gemaakt door de kookstaf. Hierna lekker uitgerust dat het avondmaal. Dit keer was dat nasi. Na het eten was het slecht weer en konden we niet naar buiten. Maar binnen konden we ons ook prima vermaken met  krantenmep en moordenaartje. Omdat het gelukkig toch nog droog werd, konden we nog genieten van het kampvuur. Dank hiervoor aan Sander en Eric! Na het kampvuur was het tijd om te slapen, maar niet voordat er eerst gewurmd was. Wat dat is? Vraag dat maar aan de welpen!

Woensdag 22 juli

 

Om 9 uur werden we gewekt door de postbode deze kwam een brief brengen van de Baron. Hierin stond dat hij erg van zwemmen houdt en dat hij vaak ging zwemmen in zijn eigen zwembad. Ook dit keer werd er weer snel ontbeten. Corvee werd snel gedaan, de tassen waren in mum van tijd gepakt. Dus we konden snel weg op naar het zwembad. Na de lange wandeling van dinsdag, was het maar goed dat het zwembad op 10 minuutjes lopen van het clubhuis was.

De rest van de middag hebben we ons daar vermaakt. Eenmaal terug op het clubhuis was het na het rustuurtje tijd voor een heerlijke pannenkoekenmaaltijd. Na de pannenkoeken en een uurtje vrij spelen kwam de butler langs die vertelde dat de brieven kwijt waren. Met alle kinderen hebben we flink gezocht naar deze brieven tijdens een avondspel.

Na enge verhalen verteld te hebben was het echt tijd om de oogjes te sluiten.

Donderdag 23 juli

 

Vandaag moesten we vroeg opstaan; om acht uur ging de wekker. Iedereen werd heerlijk fit wakker… Er werd ontbeten, maar ook gelijk lunch pakketjes gemaakt. Om half tien stonden we klaar om naar de kinderboerderij te gaan. Er waren veel dieren aanwezig op de boerderij. Die hebben we dan ook allemaal geaaid, we hebben zelfs een duif geaaid! Hierna zijn we naar een speelveld gegaan, maar het begon hard te regenen en we besloten om maar terug te gaan naar het clubhuis. In de slaapkamer van de kinderen werden verschillende spelletjes gedaan. Later op de middag werd het eindelijk droog en hebben we broodjes gebakken boven het kampvuur. Na het eten hebben we voor de laatste keer gewerkt aan de totemeisen; iedereen had alles af. De totems waren compleet, bij sommigen op het vragenteken na.

Helaas was het ook echt weer tijd om ons bed op te zoeken. Maar midden in de nacht werden we wakker gemaakt. De Baron durfde de brieven niet zelf te bezorgen bij de andere genodigden voor het feest. Hij vroeg aan ons of wij ze naar de postbode wilde brengen. Dat willen wij natuurlijk wel. De brievensmokkelroute was op een geheime locatie dus werden we geblinddoekt en moesten langs een touw de weg vinden. We kregen daarna allemaal een envelop in onze handen en deze moesten we naar de andere kant brengen. Onderweg waren er mensen van een andere familie die op dezelfde dag ook een feest hadden. De ‘enge mannen’ probeerden de brieven af te pakken zodat iedereen naar hen toe zou gaan. De welpen waren gelukkig een stuk slimmer, sneller en beter dan deze enge mannen, want alle brieven zijn goed aangekomen bij de postbode. Hij zou ze de volgende dag bezorgen. Na het smokkelspel in het heel erg donkere bos, moesten we weer geblinddoekt via het touw de weg terug vinden. Na dit vermoeiende nachtspel, vielen alle kinderen snel in slaap.  

Vrijdag 24 juli

 

De kids sliepen uit, ze kregen vandaag ontbijt op bed. Dit beviel erg goed voor de meesten. Hierna werd er een paar potjes voetbal gespeeld op het veld, dit was erg leuk!

We mochten vandaag eindelijk onze blouse aan. Hierop was een logo gemaakt voor het kamp. De Baron houdt van netjes geklede mensen, vandaar de witte blouse of polo. Omdat alle blouses nu nog schoon waren (bij de meesten dan), werd er snel een groepsfoto gemaakt. En toen had de Baron een verrassing voor ons. Hij had filmkaartjes voor ons geregeld, omdat hij zo blij met ons was. Wij waren wel degelijk een echte feestgroep! We zijn naar Ice Age 3 gegaan. De film was erg leuk en de welpen genoten dan ook erg.

Eenmaal terug op het clubhuis was de tafel erg deftig gedekt. Het eten was dan ook erg lekker. Gebakken aardappeltjes, boontjes en een hamburger en als toetje ijs met vruchtjes, limonade en slagroom.

‘s Avonds was er nog een disco samen met de baron. Door de Baron, maar ook door de kinderen werden er mooie danspasje gedaan en nieuwe moves getoond. Alle welpen dansten enorm enthousiast mee. Het was dan ook snel laat. Voor de laatste keer deze week was het tijd om de slaapzakken op te zoeken.  

Zaterdag 25 juli

 

Ook vandaag ging de wekker al weer vroeg want alles moest worden opgeruimd. Dat ging gelukkig vrij vlot. Voordat we het wisten stonden de eerste ouders al weer voor de deur om ons op te halen. We waren zo weer in Voorhout waar iedereen zijn bagage pakte en afscheid nam. Iedereen ging moe maar voldaan terug naar zijn eigen huis.

Dit was het dan voor dit seizoen, nog een fijne vakantie en tot de eerste opkomst!

Oh ja, kijk hier voor alle foto's van het Welpenkamp.

 

Groetjes de welpenleiding.

 


 

 

 

Geschreven door Edwin Koster op Thursday July 30, 2009

Permalink - Category: Welpen

« De zomerkampen zijn weer begonnen! - Kabouterkamp »