Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Weekendkamp Verkenners - 27/28 november 2009


Na het eten gingen we crazy88 afleveringen kijken, crazy88 het thema van ons weekendkamp. Onder het genot van chips en fris en zittend op banken of kussens in het STAM-hok kijkend naar een groot scherm. Crazy88 presentator Peer was helemaal voor ons naar scouting gekomen om het grote crazy88-spel te spelen met de verkenners! Alle verkenners, opgedeeld in 3 groepen, kregen een serie nummers door van Peer, en mochten de bijbehorende enveloppen openmaken en de opdrachten naar eigen wil uitvoeren. Enkele voorbeelden: “blaas een ballon op tot ‘ie knapt” (PANG!), “antiek een teamlid met een zak meel”, “eet een peper” (heet!), “bel Leendert en zing het Voorhouts volkslied” (Voorhouter wiiiiil ik weeeeezeeeen), “vul je schoen met water en drink ‘m leeg”. Aan het eind van elke ronde deelde Peer de punten aan de groepjes uit en konden we weer onthaasten in het STAM-hok, kijkend naar ge-antiekte BNN-ers. Zo wisselde spel en tv zich meerdere malen af. Het was alweer rond half 1 toen het spektakel van de avond ten einde liep en het was zeker de hoogste tijd om de slaapzakken (en dus de zakken snoep) op te zoeken. Onder het welbekende verkennermotto “slapen, wat is dat?” bleef iedereen wakker in (en ook buiten) de slaapzaal.
Iets na tweeën werden de kinderen ‘wakker gemaakt’ voor het crazy88-nachtspel. Er werd uitgelegd dat we een smokkelspel gingen doen (rietjes van post A naar post B zien te krijgen, langs de enge mannen in het bos). De kinderen kregen echter ook nog een handje extra opdrachten mee (waar de enge mannen niets van wisten!): “antiek een enge man”, “maak een polonaise met een enge man”, “jat een schoen van een enge man”. Conclusie, bijna alle enge mannen waren ge-antiekt en 1 enge man kon z’n schoen niet meer vinden (die bij post B lag). Na veel rennen en zweten in de nacht gingen we terug naar scouting, waar het toch echt de hoogste tijd werd om te slapen.
De leiding werd de volgende dag al snel wakker van de verkenners die de hele nacht als wilde beesten door het clubhuis renden (wat snoep en cola allemaal niet kunnen doen). Het ontbijt was tosti’s maken op het kampvuur en een lekker broodje geroerd ei van de koks Jesse en Rooderick. Na een ontspannende ochtend (heerlijk na zo’n zware nacht) pakten we de fietsen en gingen we op weg naar de Oude Tol in Sassenheim,  voor een uurtje bowlen. Wie als eerste 88 kegels (crazy88 uh?) in 1 keer opgooide had gewonnen, maar gek genoeg lukte niemand dat.
Na het bowlen gingen  we terug naar scouting, waar we nog een spetterend eindspel hadden: trek-het-touwtje-van-de-arm-van-je-tegenstander-spel. Daarna werden de punten van het hele weekend opgeteld en de prijsuitreiking gehouden:

1e prijs: Coca-Cola en XXL Lays chips
2e prijs: Plus cola en naturel chips
3e prijs: Highway cola en Japanse-mix.


 

Geschreven door Edwin Koster op Tuesday December 29, 2009

Permalink - Category: Verkenners

« Weekendkamp kabouters - Kerstbrunch vol gezelligheid »