Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Weekendkamp Kabouters 25 en 26 maart 2011 “Totally Spies”


Na het eten kwam de eerste Totally Spy Clover langs. Waar Clover normaal bekend staat om haar rode pakje en blonde lokken, bleek ze nu een make over te hebben gehad. De Totally Spies waren op vakantie geweest en hadden nu een mooi zwart pakje met zwart haar aangemeten. Clover gaf de kabouters les in geheimtaal, toen de tweede Spy binnenkwam zetten; Alex. Ook Alex had een mooi zwart pak aan, maar was wel haar masker kwijt. Alex ging daarom samen met de kabouters spionnenmaskers maken, de één nog mooier dan de ander.
Uiteindelijk kwam ook Jerry, de baas van de Totally Spies langs. Nu bleek toch echt dat er een Spy miste; Sam. Jerry had in zijn geheime koffertje wel een vel vol met letters bij zich. Deze had hij gevonden, misschien stonden er wel aanwijzingen op.
Ondanks alle nieuwe kennis over geheimtaal konden de kabouters en de spies deze code niet kraken. Daarop besloten ze samen om buiten te zoeken naar verdere aanwijzingen.
Na een spannende speurtocht werd er een raar kartonnetje gevonden met gaten erin. Deze bleek precies te passen op het vel met letters. Door te schuiven werden er letters zichtbaar, de eerste waren “Vanna”. Onder leiding van Lenie werd de code al snel gekraakt: Vannacht Overbosch Codes Geheim 26.
Na al die spannende avonturen was het tijd voor ontspanning met een leuke film: De Verschrikkelijke Ikke. Onder het genot van frisdrank en chips, keken we met z’n allen naar een superschurk, die drie lieve weeskindjes adopteerde voor zijn snode plannen om de maan te stelen. Het bleek een hele grappige film met uiteraard een happy end.
Na de film was het toch echt bedtijd, tanden poetsen en daarna nog eventjes lezen. Door de spanning kon nog niet iedereen meteen slapen, maar midden in de nacht werden ze toch wakker gemaakt voor het nachtspel. Eindelijk mochten ze gaan zoeken naar Sam, want iedereen miste haar toch. In het Overbosch lagen codes verstopt en de kabouters speurden deze snel op. Ondertussen werden ze wel gehinderd door enge mannen. Hoewel het in het begin wel erg spannend was, waren de kabouters erg moedig, vooral toen ze er achter kwamen dat de enge mannen toch wel een beetje bekend voorkwamen. Met 26 codes gingen de kabouters weer terug naar het clubhuis. Aangezien het echt te laat was om de code nu te ontcijferen, gingen we weer lekker terug ons bed in, waar iedereen spoedig naar dromenland vertrokken was.
De volgende ochtend kwamen Clover en Jerry met de kabouters ontbijten. Alex was er helaas niet meer bij, ze was op een geheime missie in Maastricht. Na het ontbijt was het tijd om de codes te ontcijferen. Er stonden allemaal letters op en al snel wist een slimme kabouter dat het alfabet ook 26 letters had. De codes werden op volgorde van alfabet neergelegd en al snel ontstond er iets van een zin. De laatste letters klopten echter niet, aangezien de codeerder om een of andere reden dacht dat aan het eind van het alfabet de volgorde UWV was in plaats van UVW. Toen dit goed gezet was, was de volgende zin te lezen: Komen jullie ook lekker zwemmen, Sam? Sam bleek dus niet kwijt te zijn, maar lekker nog vakantie te vieren. Na al die inspanningen hadden de kabouters ook wel een uitje verdiend, dus snel gingen we naar Poelmeer waar we heerlijk hebben gezwommen, met dank ook aan Rens en Jelle. Terug gekomen op het clubhuis werd de laatste chips en frisdrank opgemaakt, en werd nog voor de laatste keer over de schone Julia gezongen.
Al met al een enorm leuk geslaagd weekendkamp!

 

 

Geschreven door Edwin Koster op Monday April 4, 2011

Permalink - Category: Kabouters

« Afscheid leiding - Verkenners Scouting Boerhaavegroep door naar LSW »