Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Verkenners helpen een geheim agent

Vrijdag 12 oktober om 18:00 verzamelden de verkenners bij ons clubhuis voor het weekendkamp. De matjes werden uitgerold, slaapzakken neergelegd en ook het meegebrachte snoep werd alvast "klaargelegd". Inmiddels was de patat klaar en kon er gegeten worden. 

Na het eten zag Stan (V) ineens een brief liggen. De brief kwam van geheim agent 008 (ja, inderdaad een collega van 007) en was gericht aan de verkenners. Voor een geheime missie had hij de hulp nodig, maar eerst moeten de verkenners laten zien dat ze betrouwbaar en capabel zijn. 
Door het clubhuis waren speelkaarten verstopt. Deze moesten door de verkenners gezocht en naar de deur gebracht worden. Er liepen echter ook bewakers met zaklampen welke probeerde de verkenners te dwarsbomen. 

Toen alle kaarten gevonden waren was het tijd voor de film "Johnny English". Hier konden de verkenners zien hoe het leven van een geheim agent er uit ziet :). Helaas was het na de film alweer bedtijd, dus gingen de verkenners braaf slapen... 

Midden in de nacht was er ineens paniek in het clubhuis! 008 had contact opgenomen met de verkenners: Ze moesten zo snel mogelijk naar het overbosch komen omdat daar een geheime speelkaartentransactie plaatsvond waarbij de hulp van de verkenners nodig was. De speelkaarten konden bij het bruggetje opgehaald worden en moesten het overbosch uitgesmokkeld worden. Dat viel nog niet mee, want het bos zat vol met enge mannen die de kaarten ook heel graag wilde hebben. 

Zaterdag ochtend werd er eerst nog even een potje levend stratego gespeeld om vervolgens lekker naar het zwembad te gaan en de rest van de middag te zwemmen. 

Tot slot heerlijk in het zonnetje terug naar het clubhuis gefietst en toen zat het weekendkamp er alweer op. 

Geschreven door Edwin Koster op Wednesday October 17, 2018

Permalink - Category: Verkenners

« Bloembollenactie 2018 - Ton Koster neemt afscheid als stichtingsvoorzitter »