Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Padvindsters zijn met "Holly in de Woods" tijdens zomerkamp

Zaterdag 15 juli

Padvindsters corveebord Eindelijk is het zo ver. Na lang wachten en de nodige zenuwachtige nachtjes verzamelen de padvindsters bij het clubhuis in Voorhout. Eerder op de dag is alle bagage al in de vrachtwagen geladen en die is inmiddels al op weg naar Heeze. Snel de auto's in en er achteraan dus. Op naar een week vol gezelligheid! In Heeze aangekomen moet natuurlijk de vrachtwagen weer uitgeladen worden (wat een hoop spullen heb je eigenlijk nodig voor zo'n weekje in het bos!) en kan begonnen worden met het opbouwen van het kampterren. Nog voordat we helemaal klaar zijn met het opbouwen van het kampterrein worden we opgeschrikt door een voorbij rennende enge man die op zijn hielen gezeten word door een schreeuwende Holly. Ook de padvindsters kunnen de rennende vreemdeling niet bijhouden. Na op adem gekomen te zijn vertelt Holly ons dat de man haar contracten gestolen heeft. Die contacten zijn nodig om de talentenjacht te kunnen houden. Omdat we nu nog niet kunnen beginnen met de talentenjacht gaan we eerst maar het corveebord versieren. Elke patrouille kan hun eigen “walk of fame” ster versieren en omdat het corveebord nog saai wit is mogen ze allemaal hun handafdruk op het bord zetten. Omdat het kamp toch verder moet gaan we verder met het inrichten van de tenten, eten we een overheerlijke “taco's” en zitten we gezellig bij het kampvuur. Na een paar potjes “Weerwolven van Wakkerdam” word het tijd om te gaan slapen.

Zondag 16 juli

Padvindsters corveebord Aangezien het voor iedereen vakantie is en er nog tot in de kleine uurtjes in de tenten gekletst is slapen we lekker uit en beginnen we de dag met een brunch met tosti's. Vandaag staat het pionieren van de keuken op het programma. Als de keuken af is en we net lekker van het zonnetje zitten te genieten komt er een loopjongen van de baas van Bollywood langs. Om de concurrentie met Hollywood aan te kunnen heeft hij de contacten van Holly laten stelen. We mogen deze terugkopen voor een exorbitant bedrag of kijken of we ze terug kunnen winnen met een potje levend zeeslag. Aangezien we al ons kampgeld nodig hebben voor eten en leuke activiteten kiezen we natuurlijk voor de laatste optie. Het is even spannend maar uiteindelijk weten de padvindsters te winnen en krijgen we het eerste contract handen. We mogen een videoclip gaan opnemen! Na het avondeten komt Holly langs. Ze heeft gehoord dat we het contract gewonnen hebben en heeft een heuse filmcrew meegenomen om de videoclip op te kunnen nemen. De padvindsters hebben al een en ander voorbereid dus binnen no-time is er een nieuwe videoclip voor het nummer “Brabant” van Guus Meeuwis opgenomen en sluiten we de avond weer af met kampvuur en weerwolven.

Maandag 17 juli

Padvindsters corveebord Vandaag moeten de padvindsters per patrouille zelf eten koken. Omdat Holly bij haar hotel in Valkenswaard een brief gevonden had besluiten we dat we dan net zo goed daar de boodschappen kunnen doen. Dus gaan we op de fiets naar Valkenswaard om boodschappen te doen en lekker te shoppen. “toevallig” is het daar ook nog eens kermis, dus ook het rondje over de kermis word niet overgeslagen :) In valkenswaard vinden de padvindsters verspreid door Valkenswaard aanwijzingen waarmee uiteindelijk het 2e contract gevonden word: Lopen over de catwalk in je mooiste outfit! Terug op het kampterrein word er eerst even lekker geluierd in de hangmatten en zodra we bijgekomen zijn van het fietsen en shoppen kan er gekookt worden. Pannenkoeken, broodjes hamburger of wraps. Niets is te gek! Na het eten even snel corvee en dan omkleden voor de catwalk. In het begin is het voor de meeste padvindsters nog wat eng en onwennig, maar na wat tips en aanmoedigingen van Holly paraderen ze al snel als ware professionals over de catwalk!

Dinsdag 18 juli

Padvindsters met Holly in de Woods Maandagavond hadden de padvindsters al te horen gekregen dat vandaag de hike op het programma staat. En niet zomaar een hike: Ze moeten al om 8u hun bed uit en ook nog eens hun slaapspullen inpakken omdat ze een nachtje ergens anders gaan slapen.. Spannend! Na een vlug ontbijt blijkt dat de hike dit jaar niet lopend, maar op de fiets afgelegd zal worden. In het begin van de middag waren alle groepjes aangekomen bij de eerste “post”: Het zwembad! Omdat de leiding het veel te warm vond om te hiken hadden ze stiekem besloten dat de hike de kortste weg naar het zwembad was. Dat was een meevaller voor de padvindsters! Na een middag lekker zwemmen stapten we weer op de fiets naar.. ja waar naar toe eigenlijk? Na een krap uurtje fietsen stonden we in een stuk bos. Dat bos bleek onze overnachtingsplaats voor de aankomende nacht te zijn. Omdat de tenten nog in Heeze op het kampterrein stonden kregen de padvindsters zeilen om een onderkomen van te maken. Omdat de lucht strak blauw was en er ook geen regen voorspeld was waren ze het er al snel over eens dat alleen een zeil om op te slapen voldoende was :) Al dat primitieve gedoe werd ruimschoots gecompenseerd door het avondeten. Er werden namelijk heerlijke pizza's bezord. (we moesten wel even geduld hebben want de bezorger was het niet gewend om midden in het bos pizza's af te leveren ;)) Omdat zwemmen en fietsen in de hitte best vermoeiend is kroop iedereen vroeg onder de wol.

Woensdag 19 juli

Wakker worden met het zonnetje op je gezicht. Heerlijk! Maar wel warm, dus snel uit bed en de slaapspullen weer inpakken zodat we voordat het echt heet word terug naar Heeze kunnen fietsen. Bij aankomst op het kampterrein werd het derde contract uitgevoerd: Een fotoshoot die ze verdiend hadden door het oplossen van drie sudoku's waarmee een geheim koffertje geopend kon worden.

Donderdag 20 juli

Padvindsters corveebord Holly is een dagje de stad uit, dus kunnen wij een dagje naar het klimbos! Het is wel een flink stuk fietsen, maar dat is het dubbel en dwars waard. Lekker klimmen en klauteren door de boomtoppen. Op de terugweg naar het kampterrein maken we nog een tussenstop op een camping om daar even te zwemmen en lekker te douchen. Daar waren we wel aan doe naar het klimmen en fietsen. Ook vandaag was weer een vermoeiende dag, dus waren de padvindsters zodra ze in bed lagen al snel in diepe rust.. Rust die vervolgens ruw verstoord omdat holly overstuur de padvindsters wakker komt maken! Het blijkt dat de Bollywood baas boos is dat we de contracten zo snel terugwinnen. Hij wil geld zien, anders gebeuren er ongelukken zegt hij. Holly heeft wat bladgoud weten te bemachtigen, maar dat moeten we nog wel de stad uit zien te krijgen. Eerst moeten de zoeklichten ontweken worden en als dat gelukt is moet het goud over een zandvlakte met ongure types gesmokkeld worden. Het was voor ons een verrassing, maar de padvindsters kunnen zich blijkbaar ook heel stil houden en komen zonder veel moeite voorbij de zoeklichten. Ook de ongure types op de zandvlakte zijn ze te slim af en zo krijgen we het goud de stad uit.

Vrijag 21 juli

Padvindsters corveebord Het nachtspel en de drukke warme week hebben hun toch geeist. Pas om 12 uur worden de eerste padvindsters wakker! Holly is erg dankbaar voor de hulp van de padvindsters tijdens het nachtspel en beloont ze met een beauty behandeling. Heerlijk ontspannen met een maskertje. 's avonds word er bij het kampvuur nog een kleine bonte avond gehouden. Niet alleen diverse optredens, maar ook raadsels over het doorgeven van een schaar, telepatische connecties en “Het land van wel Koffie en geen Thee” passeren de revue. Waarom ze in dat rare land schepen, maar geen boten hebben is voor sommigen nog steeds een raadsel (Vraag er de volgende keer als we bij het kampvuur zitten nog eens naar en wie weet kom je het dan wel te weten :))

Zaterdag 22 juli

Helaas is het kamp alweer bijna voorbij. Gisteren hebben we de keuken, leeftenten en bijna alle persoonlijke spullen al opgeruimd. Vandaag moeten allen de patrouille tenten, slaapspullen en hudo nog opgeruimd worden en dan staan (na even zoeken) de ouders die ons op komen halen alweer op het terrein en gaan we weer terug naar Voorhout.

Alles bij elkaar kunnen we terugkijken op een mooie, warme, spannende en gezellige week kamp.

>> Bekijk alle foto's op de fotosite <<

Geschreven door Edwin Koster op Sunday July 30, 2017

Permalink - Category: Algemeen

« Verkenners helpen de Romeinen tijdens zomerkamp - Kampverslag RSV Engeland (London & Boidier Hurst) 8 juli – 14 juli 2017 »