Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Padvindsterzomerkamp 2010

Zondag was het een rustig dagje en ’s avonds was het natuurlijk tijd voor de finale van het WK. Daar zaten we dan met z’n alle in het oranje gekleed vol spanning naar het scherm te turen. Helaas was Nederland toch niet de beste…

Maandag zijn we vroeg opgestaan om te gaan mountainbiken. Toen we bijna klaar stonden, kwam de kampstaf naar ons toe met het bericht dat er een weeralarm af was gegeven. Helaas, de sportkleding kon weer uit en met z’n alle hebben we in de leeftent gewacht totdat de bui voorbij was.
Gelukkig konden we ’s middags nog even naar het dorpje Wijchen, in de buurt van Overasselt, om lekker te shoppen.

Dinsdag stond de wekker weer vroeg, maar deze keer gingen we wel mountainbiken! Het zonnetje scheen erg fel en de berg op was voor sommige kinderen al best zwaar. Zo kwam het dat er na twee uur weer 7 padvindsters terug waren op het kampterrein. De overige helden hebben de 17 km helemaal volbracht en kwamen bezweet, vies van de modder maar trots terug op het kampterrein.
Deze avond werden de kinderen toen ze net lekker in hun bedje lagen, weer uit hun tent gehaald, om ochtendgymnastiek te doen.

Woensdag hadden we weer een rustig dagje om een beetje bij te komen…
Natuurlijk was er ook tijd voor grapjes. Op het kampterrein stond een groep, waar Mitchell en Tom bijhoorden, ook wel Jip& Janneke. Mitchell had wel een heel bijzonder loopje, die wij maar al te goed na bleken te kunnen doen!
Dit werd de volgende dag zelfs in de kampkrant beschreven als nieuwe hype:
Verder schijnt er een heuse hype gaande te zijn. Het zogenaamde Jip-loopje wordt bij steeds meer scouts gesignaleerd. Wil je weten hoe het gaat, informeer dan bij de Plantage of op Heilige hoek.

Donderdag was er weer een weeralarm afgegeven, deze keer nog erger dan de vorige keer. Dus vertrokken we begin van de middag met z’n alle naar het zwembad. Laat die bui maar komen, wij blijven wel droog!
Na de hele dag heerlijk gespetterd te hebben, reden we weer terug naar het kampterrein.
Uit het niets begon het te stormen, een gordijn van regen, rondvliegende takken en protesterende stoplichten waren het gevolg. Eenmaal op het kampterrein aangekomen, bleek de leeftent het niet helemaal overleefd te hebben. Koken was dus geen mogelijkheid en we zijn met z’n alle naar het pannenkoekenhuis vertrokken.
Na allemaal gesmuld te hebben van een heerlijk pannenkoek, zijn op het kampterrein alle tenten gecheckt. Behalve de leeftent hebben alle tenten de storm overleefd. De leeftent werd weer overeind gehesen en het leek net alsof er nooit een storm was geweest…
’s Nachts werden de meiden ruw uit hun slaap gerukt, het was tijd voor het nachtspel! Deze keer moesten alle groepjes samen werken. Er moesten breeklichtjes gesmokkeld worden. Kwamen ze aan zonder dat ze aanstonden, dan kregen ze pluspunten, maar stonden de breeklichtjes wel aan, dan waren het minpunten. Gelukkig heeft elk groepje deze avond nog 24 punten verdiend!

Vrijdag was het tijd voor de hike. De hele week was deze uitgesteld vanwege slechte weersverwachtingen, maar vandaag werd de hike dan echt gelopen. Een korte, simpele hike volgens de meiden. Tijdens de hike zijn er door sommige groepjes nog een groot aantal punten verdiend.
Vrijdagavond waren de meiden een spel aan het spelen (en aan het flirten met de buurjongens) toen het laatste smsje werd ontvangen, Eddy had een verrassing achtergelaten. Het bleek een goed beveiligde kluis te zijn, maar wat waren de codes van de slotjes??
Na lang nadenken en proberen, wisten de meiden het opeens! De punten die elk groepje had gescoord! De kluis ging open en behalve smiley-sleutelhangers, zat er een coördinaat in waar de volgende kluis gevonden kon worden.
Ook deze kluis werd geopend en daarin zat een grote voorraad drinken en lekkers. Dit hebben we als afsluiting gezellig met z’n alle opgepeuzeld in de leeftent.

Zaterdag om 8 uur waren alle meiden al druk bezig met spullen opruimen en tenten inpakken. De dag ging snel, rond half 11 waren alle spullen ingepakt en kon alles in worden geladen in het busje.
Om half 12 zijn we weer met z’n alle vertrokken naar Voorhout, waar alle ouders de kinderen een liefdevol welkom thuis gaven.

Wij willen alle padvindsters bedanken voor de enorme gezellige week!

Liefs,
Roos, Edwin, Marloes, Jorieke, Britt en Jurrian.

 ===>>> De Foto's <<<===

 

Geschreven door Edwin Koster op Tuesday July 20, 2010

Permalink - Category: Padvindsters

« Welpenzomerkamp 2010 - Kabouterzomerkamp Hilversum 2010 »