Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Padvindsterweekend: Heel Scouting Bakt

Ondanks het beperkte budget dat ze kregen wisten alle groepjes een bijzonder of origineel gerecht te bereiden. Het menu bestond uiteindelijk uit:
Een stokbroodje kruidenboter en een bittergarnituur vooraf. Pasta met spinazie en gehaktballetjes als hoofdgerecht een een heuse chocoladefundue als toetje. Na het eten werd de afwas snel gedaan en was het tijd voor de volgende uitdaging.

In tegenstelling tot de bekende tv programma's laten bij ons de ingredienten voor de bakoprdachten niet klaar, maar moesten ze d.m.v. opdrachten verdiend worden. Door het oplossen van raadsels in het clubhuis kon per groepje een coordinaat berekend worden. Met behulp van een GPS gingen de padvindsters per groepje op zoek naar het coordinaat. Wat zouden ze vinden?

padvindsterweekend 01Aangekomen bij het coordinaat bleken daar geen bak benodigdheden te liggen, maar weer een deel van een coordinaat. Toen alle drie de delen bij elkaar waren kon uiteindelijk het krat met de benodigde ingredienten gevonden worden en kaargezet voor de volgende ochtend. Met zo'n thema moest natuurlijk de film "Ratatouille" gekeken worden en daarna was het bedtijd..

Maar niet voor lang! Voordat de padvindsters goed en wel sliepen werden ze alweer uit bed gehaald omdat de zuur verdiende ingredienten gestolen waren. Aangezien de dieven zich nog in het Overbosch bevonden gingen we daar snel heen om ze tegen te houden. Het valt niet mee om als "klein meisje" zo'n enge man tegen te houden en zijn smokkelwaar af te pakken, maar ook hier maakten vele handen licht werk en konden we eindelijk echt slapen.

Zaterdag ochten (veel te) vroeg werden de padvindsters wakker gemaakt met een champagne ontbijtje op bed. Na het opruimen van de slaapspullen kon begonnen worden met het bakken van de taarten. Dat verliep vlekkeloos (figuurlijk dan..) en al snel konden de taarten de koelkast in en vertrokken we naar de Wasbeek voor een middagje spetteren in het zwembad.

Na het zwemmen kon de verbruikte energie nog even aangevuld worden met een overheerlijk stukje taart en daarmee was het weekendkamp helaas alweer ten einde. We kijken nu al uit naar het volgende weekend :)

padvindsterweekend 01

Geschreven door Edwin Koster op Wednesday October 4, 2017

Permalink - Category: Algemeen

« Overvliegen als tweede opkomst - De Bevers helpen een gorilla »