Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Najaarsfeesten als het hekkenteam

Het hekkenwerk begint op donderdag, want dan wordt de Herenstraat al afgesloten voor de lampionnenoptocht en de Streetparade in de avond. Die hekken moeten ’s avonds weer weg, want de Herenstraat blijft zo lang mogelijk helemaal open. Vrijdag opent de Oranje Vereniging Voorhout de feestweek officieel en bedankt hiermee alle sponsoren en medewerkers tijdens een borrel. Voor ons begint dan het hekkenteam pas echt natuurlijk. De Herenstraat wordt afgezet en de hekken voor de hardloopwedstrijd worden alvast neergezet. Na deze wedstrijd weer snel de hekken weghalen, want er komt een groot optreden op het kerkplein: de Oranje Proms! Dit jaar hebben we ook geholpen voor de Oranje Proms vanwege het 70-jarig jubileum. Zij werden door ons ontvangen met een kopje koffie of thee en na het optreden bedienden wij hen tijdens de borrel met de Oranje Vereniging. Een leuke afwisseling tussen het hekken tillen door! Zaterdag wel weer heel vroeg op (07.00 uur aan het werk!), want om 10.00 uur staat het parcours weer klaar voor het eieren gooien en daarna de verschillende wedstrijden van de dag. En ’s avonds na de tandem- en solexraces gaan wij aan de slag om alles weer netjes op te ruimen. Om 00.00 uur krijgen wij dan ook een welverdiend drankje en zit het er weer op. Of toch niet, want op zondag worden de laatste hekken nog opgehaald en vegen we het kermisterrein.
Maar ook naast het hekkenteam zijn er verschillende activiteiten waar wij als Scouting Boerhaavegroep Voorhout aan meehelpt. Ook de leden helpen mee! De Kabouters en Welpen lopen mee met de lampionnenoptocht en de Verkenners, Padvindsters en RSV beveiligen het parcours op de zaterdag. En natuurlijk staan wij ook altijd op de braderie. Dit jaar kon daar meegeholpen worden aan het bouwen van een groot koekjeshuis!

Zo zijn wij dus druk in de weer met de najaarsfeesten. Wij krijgen hier een geldbedrag voor, dat wij weer kunnen besteden aan leuke dingen voor de scouting. Daarnaast helpen wij de Oranje Vereniging natuurlijk graag en willen wij ons steentje bijdragen aan een goed verloop van de activiteiten tijdens de kermis. Om met de woorden van de Oranje Vereniging te spreken: Feest maak je samen!

Kijk voor de foto's op de fotosite

Geschreven door Nanouk Bel op Tuesday September 20, 2016

Permalink - Category: Algemeen

« Overvliegen in het spookhuis of in de sloot - Boerhaavescouts naar Archeon »