Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Kabouterzomerkamp Tour of Beauty 2011


De eerste dagen van het kamp werden de kabouters voorbereid op de geheime missie en ook werd er gewerkt aan de dekmantel. Alle kabouters kregen een paspoort dat ze door middel van spelletjes helemaal konden invullen met hun geheime identiteit. Als echte commandomeiden maakten de kabouters een Rambo-achtige hoofdband, die ze zelf zo mooi als ze wilden konden versieren met speciale textielverf. En, als dekmantel, een mooie roze haarband, die ook met de textielverf versierd kon worden.
Aan de conditie werd ook gewerkt: er is één keer ochtendgymnastiek (en dat lekker op muziek) gedaan! Een goede conditie komt niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen, dus de kookstaf heeft erg zijn best gedaan om de hele week gezond én lekker te koken.
Omdat je op geheime missie nooit weet waar je terechtkomt, hebben de kabouters onder leiding van doorgewinterde soldaat Michael een overlevingspakketje gemaakt, waarin onder andere de volgende spulletjes zaten: een zelfgemaakt kompas, twee blokjes chocola voor de energie, een stukje verband, een stukje touw, een potloodje, een blaadje met daarop het alfabet in morsetekens en een bouillonblokje om genoeg zout binnen te krijgen.
Tijdens de hike oefenden de kabouters met Mastermind met het ontmantelen van een bom, op het scoutingterrein kregen ze met een kabelbaan een heuse parachutespringtraining, en woensdagavond leerde een dubbelspion van de vijand in een avondspel hoe de kabouters zo stil mogelijk een vijandelijk doel konden benaderen.
Gelukkig was er tussen al die trainingen genoeg tijd om leuke dingen te doen: spellen in het bos en in de slaapzaal, naar de stad om te shoppen, films kijken, naar het zwembad,  oefenen voor de bonte avond en de leiding pesten.
Op donderdagavond was het zover: de kabouters, die net diep in slaap waren, moesten zich als de wiedeweerga aankleden en zich klaarmaken voor een parachutesprong binnen vijandelijk gebied om daar de bom te ontmantelen. Geblinddoekt werden de kabouters in een lange rij naar het vliegtuig gebracht voor een nachtelijke sprong van de kabelbaan. Vanaf daar liepen ze in gedisciplineerde stilte naar de plaats waar de criminelen zich schuilhielden. Het laatste stuk moest er door het zand getijgerd worden, om vanaf dat punt zilverblokken om de criminelen om te kopen, te smokkelen. Omdat de leiding het niet vertrouwde, smokkelden de kabouters tegelijk ook materiaal om later eventueel de bom te ontmantelen. De criminelen bleken zich overal verstopt te hebben, maar dankzij de training wisten de kabouters veel zilverblokken en bomontmantelmateriaal te smokkelen. Het ontmantelen van de bom bleek nog een hele opgave, maar uiteraard zijn de kabouters geslaagd, anders had je dit niet kunnen lezen.
Vrijdagvond konden de kabouters daarom een knalfuif organiseren met toneelstukjes en zelfs een bijna-professioneel dansje! En zaterdag was het hele avontuur alweer voorbij…

Geschreven door Edwin Koster op Sunday August 21, 2011

Permalink - Category: Kabouters

« Start nieuwe seizoen - Steun Scouting bij PLUS van Dijk »