Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Boerhaavegroep bouwt megadoolhof voor RTL 4 programma

Op woensdag 17 oktober wordt om 21:30 uur de laatste aflevering uitgezonden van het spelprogramma ‘Je Kent Me Toch Schat?’. Speciaal voor het finale spel heeft de Scouting Boerhaavegroep een megadoolhof gebouwd in het Belgische Ordingen. De opnames waren begin juli en de uitzendingen zijn 4 september gestart in en bij een prachtig kasteel. De presentatie is in handen van Robert ten Brink en Vivienne van den Assem.

Het is niet de eerste keer dat de Boerhaavegroep een mega doolhof heeft gebouwd. In 2014 bouwde de scouts een megadoolhof van vijfhonderd bouwhekken op de IJsbaan van Voorhout. Dit doolhof, ter ere van het vijftig-jarig bestaan van de Boerhaave, was bij de productiemaatschappij POSVIDEO opgevallen. Naar aanleiding van dat project is de Boerhaavegroep in mei dit jaar benaderd door de productiemaatschappij die voor RTL 4 het programma produceert. De ontwikkeling van het nieuwe TV programma was in volle gang en er werd gezocht naar een spetterend finalespel. Men was op zoek naar een nog groter doolhof met een speciaal ontwerp voor dit nieuwe TV programma. “Het is natuurlijk ontzettend gaaf als via internet het ‘Grootste Doolhof Allertijden’ van vijf jaar geleden nog wordt gevonden en dat ze naar aanleiding daarvan contact met ons hebben gezocht”, aldus Bas Versluijs van de Boerhaavegroep.

Kasteeltuin

Marcel Floor (SPOOR5), de ontwerper van het vorige doolhof werd ingeschakeld door POSVIDEO om een geheel nieuw doolhof met maar liefst zeshonderd bouwhekken te ontwerpen en te produceren. “Een super mooie uitdaging om, in dit geval met gekleurde hekken, een op maat gemaakt doolhof te maken voor een spelprogramma van RTL 4”, aldus Marcel. De tekeningen werden eind juni doorgesproken met de scouts en het productiebedrijf om een optimaal opbouwschema te maken. Er was namelijk beperkte opbouwtijd beschikbaar omdat de opnames van het TV programma reeds waren begonnen. Op de heetste dag van het jaar is er met maar liefst dertig mannen en vrouwen van het leidingteam in anderhalve dag een compleet doolhof uitgezet en opgebouwd in de kasteeltuin van Kasteel Ordingen in België. Op maandag 1 juli hebben de opnames plaatsgevonden waarna op dinsdag 2 juli het doolhof weer is ontmanteld. Jeroen Bol; “Het was een fantastische klus! Gewoon super gaaf om mee te maken en dat we dit met onze club kunnen realiseren. We kunnen niet wachten om komende woensdag ons eigen doolhof op televisie te zien.”

Je Kent Me Toch Schat?

In het programma ‘Je Kent Me Toch Schat?’ gingen acht koppels de uitdaging met elkaar aan om te bewijzen dat zij elkaar het beste kennen. De koppels verbleven op een prachtig kasteel waar door middel van leuke spellen de ultieme test wordt ondergaan: welk koppel kent elkaar het beste? Een ultiem feelgood programma over de liefde! Aanstaande woensdag, 17 oktober, is om 21.30 uur de ontknoping van de serie: wie kan het snelste de leden van zijn schoonfamilie uit het publiek halen? En welke koppels spelen de finale in het grote doolhof? Het wordt alles of niets voor de ultieme hoofdprijs, een romantische tweede huwelijksreis ter waarde van tienduizend euro.

Geschreven door Edwin Koster op Monday October 14, 2019

Permalink -

« Bloembollenactie 2019 - Kringloop Herenstraat 63 sponsort nieuwe tenten »