Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

De Welpen en Kabouters helpen Robin Hood tijdens zomerkamp

 

Na een rustige zondagochtend komt Robin Hood met zijn trouwe vriend Broeder Tuck langs. We gaan trainen, zodat we de gemene graaf kunnen verslaan. We oefenen met boogschieten en frisbee gooien. 's Avonds komen Robin Hood en Broeder Tuck weer langs met de mededeling dat de Gemene Graaf geld van de kerk heeft geëist. Dit geld is bedoeld voor de armen! Dat moeten Kabouters en Welpen tegenhouden! Een smokkelspel en een schijnspel volgen… Met gemak krijgen ze het geld terug.

welpen2Op maandagochtend komt de Gemene Graaf voor het eerst langs, hij eist geld van de leiding. Dat moest dan maar. 's Middags lekker naar het dorp om te shoppen. Tot onze grote schrik zagen wij daar aanplakbiljetten waarop stond: ‘Gezocht: Robin Hood. Aangeven bij de Gemene Graaf’. Dat was geen goed nieuws! Eenmaal terug op het clubhuis vonden we een brief van Robin Hood. Hij heeft zich verstopt voor de Gemene Graaf en schrijft dat we Kleine Jan moeten zoeken voor meer informatie. Aangekomen bij Kleine Jan, vertelt hij dat Robin Hood het bos in ging en een verenspoor achterliet. Aan het eind van het spoor vinden we helaas geen Robin Hood, maar wel een hike!

De volgende dag maar weer op zoek naar Robin Hood met behulp van de hike. Aan het eind van de hike vinden we Robin Hood! Hij vertelt dat hij op een geheime missie is, maar laat verder niks los.

Woensdag lekker ontspannen naar het zwembad toe. Heen en weer van het binnenbad naar het buitenbad! 's Avonds lekker uitrusten van het zwemmen bij het kampvuur. En bij kampvuur horen natuurlijk kampvuurliedjes! Terwijl de Kabouters en Welpen lekker aan het zingen zijn, komt Jonkvrouw Marian aan. Zij vertelt dat ze de stiefdochter is van de Gemene Graaf en dat ze verkering met Robin Hood heeft en wil trouwen. Alleen mag dat niet van de Gemene Graaf. Ook weet zij ons te vertellen op welke missie Robin Hood is. Hij is onderweg naar de Koning om te vertellen wat voor nare dingen de Gemene Graaf aan het uithalen is. Dat is natuurlijk goed nieuws, dus Marian blijft gezellig liedjes zingen bij het kampvuur. Om het goede nieuws te vieren, gaan de Kabouters en Welpen de volgende dag een dagje uit! We zijn lekker wezen klimmen, klauteren, springen en rennen in een indoor speeltuin 'Dolle Pret'. Na het eten komen Kleine Jan, Broeder Tuck en Marian aan en zij denken dat de Gemene Graaf vrijdag komt. Dan kunnen we hem wegsturen! Daar moeten we voor trainen! We doen een aantal spellen met hen.

's Nachts worden we wakker gemaakt door Robin Hood, de Koning heeft toegestemd de Gemene Graaf op te pakken. Helaas heeft de Gemene Graaf dit ook gehoord en is op de vlucht met het geld, en met Marian! We volgen een spoor van kaarsjes en vinden Marian vastgebonden aan een boom. Ze vertelt dat de Gemene Graaf is weggerend met het geld toen hij de kinderen hoorde. We horen hem in de verte lachen, en besluiten het geld terug te smokkelen. Na een korte, vermoeiende nacht, worden de kinderen verwend met ontbijt op bed. 's Middags wordt druk geoefend voor de bonte avond en worden de eerste dingen al ingepakt. Bij de Bonte avond zijn Robin Hood en Marian aanwezig, ze vertellen dat de Gemene Graaf opgepakt is, en dat ze getrouwd zijn. Dat werd gevierd met een feest: de Macarena, de Ketchup Song en nog veel meer dansjes en liedjes.

En toen was het kamp alweer voorbij, eind goed al goed. Zaterdagochtend vroeg uit bed, slaapzak oprollen, kussen in de tas en matje oprollen. Nog even wachten op de auto en we konden weer lekker naar ons eigen bedje. Een geslaagd kamp zit er weer op!

Bekijk alle foto's van de Welpen en Kabouters op de fotosite:

welpen1

Geschreven door Edwin Koster op Sunday July 31, 2016

Permalink - Category: Algemeen

« Weekendkamp RSV - De Padvindsters spelen Monopoly om Valkenswaard terug te winnen »