Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Cursus scoutingtechnieken

 
In de middag werd bij het knopen leggen flink gediscussieerd. Om een kruissjorring te eindigen, gebruik je dan een mastworp of twee halve steken? En hoe zet je ook al weer een driepoot in elkaar? Na een korte uitleg kon er flink geoefend worden. De mastworp, de kruissjorring, de driepoot de diagonaalsjorring zijn de knopen die aan bod zijn gekomen. Ook werd uitleg gegeven over het opschieten van het touw.
Bij het onderdeel routetechnieken werd eerst voor de hele groep uitleg gegeven over het gebruik van een strippenkaart, kruispuntenroute, bolletjepijltjeroute en de pijltjesroute. Hierna werd even kort het gebruik van het kompas uitgelegd. De groep werd in 3 groepjes verdeeld, zodat onder andere geoefend kon worden met schieten met kompas, waypoints invoeren in een GPS en de coördinaten bepalen met een kaarthoekmeter.
Als laatste werd het gebruik van de kabelbaan uitgelegd. Waar moet je aan denken als je de kabelbaan opzet? En hoe gebruik je de tuigjes en de karabijnen? Vanwege de wind en de kou is helaas het opzetten van de kabelbaan niet in de praktijk gebracht. Maar dit wordt in het voorjaar vervolgd!
Mochten er nu woorden in dit stukje staan die je nog niet kent, maar wel wilt leren? Vraag het aan je leiding, die weet er nu alles van!

De foto's van deze cursusdag op de FotoSite

Geschreven door Edwin Koster op Wednesday February 16, 2011

Permalink - Category: Stam

« High Tea - Pizza oven »