Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Boerinnen voor een weekend

Zonder dat de padvindsters dit wisten natuurlijk. Na vijf kralenkettingen gevonden te hebben en een uurtje gelopen te hebben, kwam iedereen weer terug op het kampterrein. Bedtijd!

2016 06 04 11.19.41Om 9.00 uur werden we de tent uitgebrand, volop zon! Wel nog een beetje bewolkt, dus hopelijk breekt het nog een beetje open. Eerst maar even ontbijten met een eitje. Daarna kregen we een rondleiding op de kaasboerderij! Langs pasgeboren kalfjes (de jongste waren pas een week oud) en langs het melksysteem naar de kaasmakerij. Daar rook het toch wel apart! Maar de kaas was wel een stuk lekkerder! De buren hadden gevraagd of wij misschien wilden helpen met het verplaatsen van koeien van het ene weiland naar het andere. Dat leek ons wel leuk om een keer mee te maken. Alle padvindsters speelden een levend hek, om de koeien te begeleiden naar het weiland. Daarna nog even een ezel aaien en weer terug naar het kampterrein. Zwemspullen pakken, want het is te warm om iets heel actiefs te doen! Dichtbij het kampterrein en vlakbij boerderij ’t Geertje is een meer. Daar een mooi plekje op het gras uitgekozen en in het water gedoken. Hoewel… Dat was nog vrij koud! Dus het was meer pootjebaden. Gelukkig kon je daarna weer opwarmen in het zonnetje. Rond 5 uur gingen we weer terug naar het kampterrein en begonnen we rustigaan met de voorbereidingen voor het avondeten. Macaroni uiteraard. ’s Avonds nog wat spelletjes gedaan en bij een vuurtje gezeten en dan naar bed.

2016 06 04 12.42.55Om de volgende ochtend weer om 9 uur uitgebrand te worden door de zon. De padvindsters waren deze keer eerder dan de leiding en hadden zelfs al de tafel gedekt! Alles nog even uit de koelkast halen, die gelukkig ook aanwezig was in het kleine huisje, en we konden aan tafel voor het ontbijt. Daarna snel alle spullen pakken en in de aanhanger doen, dan konden ze nog even zwemmen in het slootje. Daarna gingen we alweer terug fietsen naar Voorhout en was het weekendje weg alweer voorbij… Gelukkig hebben we de foto’s nog!

>>> Bekijk alle foto's op de Fotosite <<<<

Geschreven door Edwin Koster op Monday June 6, 2016

Permalink - Category: Algemeen

« Gratis speurtocht door Voorhout - Geslaagde dorpsactiviteit »