Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Afscheid leiding


Aan het afscheidsfeest was een spelelement gekoppeld: elke afscheidnemende leiding kreeg een team (behalve Bram en Mark omdat die later aankwamen) en een krat B-merk bier (hoewel er bij sommige bieren te betwisten was of het echt onder de bieren viel) waarvan in de loop van de avond met behulp van intrigerende hints na elke vragenronde, geraden moest worden wat het merk was. De presentatie van de avond was in handen van zwervers Alex en Sander, die met hun winkelwagentje vol troep en Schultenbrau het lokaal binnenkwamen.
In de eerste vragenronde werd de algemene bierkennis getest. De vragen waren niet altijd even makkelijk, maar vanaf nu weet alle leiding en oud-leiding die aanwezig was dat de gemiddelde snordrager 5,6 milliliter bier in zijn snor verliest.
Daarna was het tijd voor het spel ‘know your leader’ of ‘can your captain’, waarbij de teams vragen over de vertrekkende leiding moesten beantwoorden. In deze ronde, net als bij de vorige vragenronde, leverde elk goed antwoord punten op. Inmiddels was al duidelijk geworden dat team C het minst geboft had met hun bier.
Hierna introduceerden de quizmasters een interactief spel dat vooral bij team B van Robin, dat volledig uit mannen bestond, zwoele taferelen opleverde. De bedoeling was namelijk dat elk team zoveel mogelijk bierviltjes (maar maximaal één per keer) via de mond doorgaf tot aan de teamcaptain. Als bezetenen keken de teamleden elkaar diep in de ogen alvorens de bierviltjes uit elkaars mond te happen, zoals babyvogels doen bij hun moeder. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn. Dat was in dit geval team D, het team van Eva.
En toen kwamen eindelijk de filmpjes aan bod. Voor elke afscheidnemende leiding was een geinig filmpje gemaakt, waarbij de filmmakers lieten zien dat ze een ietwat andere perceptie van de werkelijkheid hadden. Bij elk filmpje hoorde een vraag, die te beantwoorden was met de juiste kennis van de echte werkelijkheid.
Tot slot de laatste ronde: pictionary! De afscheidnemende leiding moest op het krijtbord erg ingewikkelde maar wel toepasselijke tekeningen maken, die door de andere teamleden geraden moesten worden. Het meeste respect was er voor de tekening van een cirkelzaag door Mark, de tekening van een jongerenwerker door Bram en de tekening van Mark Rutte door Eva. De goedlijkende kipcorn Curry door Roeland werd helaas niet geraden.
Nadat elk team de definitieve gok had gedaan van het biermerk dat ze nuttigden, en de jury de punten had geteld, bleek team B van Robin de onbetwiste winnaar van de avond! En als prijs kregen ze het vijfde pauperbiermerk (in categorie 2) dat was ingeslagen. Maar omdat iedereen eigenlijk een beetje winnaar was die avond, waren er voor elke afscheidnemende leiding foto’s en odes op een bord geplakt. Toen die uitgebreid waren gelezen en bekeken was het tijd voor de afterparty die voor sommigen tot in de kleine uurtjes door is gegaan.
.

De foto's kun je hier vinden.

Geschreven door Edwin Koster op Monday March 28, 2011

Permalink - Category: Stam

« Pizza oven - Weekendkamp Kabouters 25 en 26 maart 2011 “Totally Spies” »